Bijenhotel

Al heel lang hangt er achteraan, aan mijn bureau, een klein bijenhotel. Zonder veel succes: wellicht te koud of te vochtig. Tsja.

Bart heeft het daar weggehaald en vooraan onder zijn kruidenbakken gezet, half in de zon, half in de schaduw. Man, wat een succes!

Het zit helemaal vol met gasten, en volgens Bart moeten er vroeger toch ook al in gezeten hebben, want sommige vakjes zijn afgesloten. Wellicht dood intussen?

Enfin, momenteel is het er echt wel druk, de bijen vliegen af en aan. En zo hoort het ook. Het leuke is dat je ze nu ziet vliegen van binnen in huis. Bart heeft er overigens een filmpje van gemaakt.

Eén antwoord op “Bijenhotel”

  1. Een bijenhotel hangt best altijd dicht in de buurt van voedselbronnen, sommige soorten vliegen immers niet ver uit om voedsel (nectar) te verzamelen. Idealiter is er gedurende langere tijd voedsel beschikbaar (je kan je plantenkeuze hierop ook afstemmen om een heuse ‘bloesemboog’ te creeëren zodat er permanent iets in bloei staat).
    Sommige gaatjes in een bijenhotel kunnen tot meer dan een jaar afgesloten zijn (ontwikkeling van bepaalde larven duurt immer zo lang), dit betekent niet noodzakelijk dat het broed dood is.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *