Warmtepomp-boiler

Ook al was onze vorige boiler amper twee jaar oud, toch hebben we sinds vandaag een warmtepomp-boiler.

Een paar weken geleden was onze chauffage namelijk gecrasht, hadden we gemerkt: pas toen het eind oktober echt kouder begon te worden, voelde ik dat het niet voldoende opwarmde en dat ook de vloer koud bleef.

Ik belde naar Sil, de zoon van de vroegere eigenaar van dit huis, die in verwarmingen doet. Hij kwam zowaar op een zaterdag af – iets wat hij eigenlijk niet doet, maar bon, zijn vroegere huis en mijn grondige beschrijving van het probleem zorgden voor een uitzondering – en stelde al snel vast dat het de pomp was van de vloerverwarming die niet mee wilde werken. Alleen kreeg hij er ook niet meteen beweging in. Hij belde zijn pa om uitleg, en twee minuten later stond Willy hier met zijn fiets. Na veel gepalaver en gedoe kwamen ze eruit, ging Sil een nieuwe pomp halen, werd alles geïnstalleerd, en lo and behold: de verwarming werkte weer!

Maar Sil had de nodige commentaar gegeven op onze elektrische boiler: dat dat eigenlijk niet meer van deze tijd was, dat een warmtepomp-boiler een heel pak minder verbruikte, en dat je dat met deze energieprijzen op zo goed als twee jaar terug verdiende. Hmmm.

We waren dat eigenlijk sowieso al van plan geweest, Bart had daar al voor zitten kijken. En aangezien Sil er nog een paar op voorraad staan had, hebben wij sinds vandaag een nieuwe boiler, die een pak zuiniger zou moeten zijn.

Bon, iemand een tweedehands elektrische boiler van 150 liter kopen?

Eén antwoord op “Warmtepomp-boiler”

  1. Hey Gudrun

    Ik moet ook een nieuwe boiler installeren, ik vraag me vooral af welk model het geworden is?
    #keuzestress

    Grtjs

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.