Waterdruk

Deze zomer hadden we dus onze watermeter en hoofdkraan en drukmeter en al die onzin laten vervangen. Het was meer dan nodig: alles zat verroest, dichtgekalkt en muurvast en was dus behoorlijk onveilig geworden. We hadden hier eigenlijk ook totaal geen druk op het water: als er iemand aan het douchen was, viel mijn wasmachine uit wegens een tekort aan water. Hell, ik kon niet eens mijn wasmachine en afwasmachine tegelijk aanzetten zonder dat dat problemen gaf. En wat heb je aan twee badkamers met elk een douche als je toch niet simultaan kan douchen?

Sindsdien hebben we andere ‘problemen’. Er is meer dan druk genoeg, douchen is een zaligheid, we kunnen met twee simultaan douchen, ik hoef niet meer te letten op mijn wasmachine en het duurt geen half uur meer voor een emmer gevuld is.

Het probleem nu is dat we veel meer water verbruiken, met name warm water. Onze boiler is ook vervangen en we zagen niet in waarom we ene van 200 liter zouden pakken als eentje van 150 altijd meer dan genoeg was. Hmpf.

Nu gebeurt het dus regelmatig dat we, als we allemaal douchen, zonder warm water vallen en dat de laatste een koude douche heeft, letterlijk dan. Ik zeg wel altijd tegen iedereen dat ze op halve kracht moeten douchen, maar da’s blijkbaar moeilijk. Ik vermoed dat ik toch eens op zoek zal gaan naar zo van die spaardinges of zo die ge in uw douchekop kunt steken. Echte spaardouchekoppen wil ik niet, want de huidige zijn zalig: Merels lange haar uitspoelen ging nog nooit zo vlotjes, zegt ze.

Maar ons waterverbruik is dus wel gestegen, ja. Iemand nog andere suggesties voor het beperken van dat warm water? Of dan toch maar permanent de temperatuur van de boiler wat hoger zetten…

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.