Wat. Een. Feest.

Zo’n twee jaar geleden hadden ze het al aangekondigd: Roeland en Sarah gingen een groot feest geven omdat ze twintig jaar samen waren. Een klein jaar geleden kwam toen plots de boodschap dat het een trouwfeest ging zijn: hij had haar gevraagd, en zij had ja gezegd!

Deze morgen kleedde ik mezelf op tot in de puntjes, stoomde de kinderen klaar – Bart zit nog in IJsland – laadde ook Arwen in de auto, en reden naar Zulte voor de plechtigheid op het stadhuis.

Daarna volgde een bijzonder aangename receptie in de tuin van het gemeentehuis, met croques en heel veel spelende kinderen.

Tegen één uur gingen we richting feestzaal, in Moorslede maar liefst. Maar ik snap waarom ze het zo ver gingen zoeken: het was er heerlijk! Heel informeel, heel gezellig, heel erg hipster ook. En we hadden mega chance met het weer: het werd warm maar het bleef wel droog, en tijdens de ceremonie ging de zon zelfs achter de wolken, zodat we niet gestoofd werden.

Nic en Jo deden dat fantastisch als ceremoniemeesters, er waren verschillende speeches (waaronder eentje van Jeroen en eentje van mezelf) en het was gewoonweg mooi. En man, ik miste ons ma!

Daarna volgde natuurlijk nog een zeer uitgebreide receptie waarop onder andere alle tantes, nonkels, neven en nichten waren uitgenodigd, en tegen zeven uur werden de kinderen opgehaald door Arwen haar pa (dank u, Jarno!). Ik verzeilde aan tafel – één lange lange tafel waar het eten in kommen op werd geserveerd en je dus jezelf kon bedienen – bij de Zomergemse oud-KSAers (senioren) en heb bij momenten tranen gelachen. Serieus maat, die gasten zijn echt een paar vijzen kwijt! De ambiance zat er al enorm in: Mexican waves, gezang, onnozeliteiten… En een decibelmeter die toen al boven de 100 dB aangaf.

Na het dessert verhuisden we en masse naar een ander gebouwtje om daar dan het dansfeest in te zetten. Roeland en Sarah posteerden zich netjes op de dansvloer voor de openingsdans en werden prompt opzij gezet: flash mob!

Gelukkig volgde daarna wel nog de openingsdans, en vooral ook nog een knaller van een feest! Zelden zo veel ambiance geweten, serieus. Ik heb een dik uur staan dansen en toen was mijn pijp volledig uit. Ik heb ons pa opgepikt en ben naar huis gereden, waar ook ons pa bleef slapen.

Een fantastisch feest van een fantastisch koppel. Ik had niks anders verwacht.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.