Kammekequiz 2016

Elk jaar opnieuw is er de populaire quiz bij ons op school. De 50 plaatsen voor ploegen van drie of vier man, met twee per ploeg die een directe link met de school hebben, zijn altijd bijzonder snel volzet. Dat er vandaag maar 39 ploegen aan de start kwamen, ligt aan de iets te enthousiaste griepvirussen, waardoor nogal wat ploegen geveld waren.

Ik heb al quasi elk jaar meegedaan, maar nog nooit met een eigen team. En jawel, dit jaar schreven ons ma en ik (leraar + direct familielid) ons in als team Kamkammertijd, samen met Tom en Stijn, onze vaste medekwissers in het quizconvent van ’t unief. Vooral Tom weet gigantisch veel, en wist dat ook vanavond weer waar te maken. Ik had al, met mijn grote mond, links en rechts gezegd dat we voor top vijf gingen, en eigenlijk zelfs for the kill, maar ik was er toch niet helemaal gerust in.

Enfin, het was een zeer gezellige avond – de heren hebben met hun beiden twee flessen wijn gekraakt –  met een echt goeie en evenwichtige quiz, en we hebben met één puntje verschil, op het nippertje dus, gewonnen, jawel.

Dinsdag gaan we gezellig met ons vieren eten in Al Castello, dankzij de hoofdprijs. Ik heb er al zin in!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *