Keukenrobot of food-processor, of allebei?

Bart heeft vanmiddag excellent gekookt, maar zijn recept kostte bijna het leven aan mijn soepmixer. Ik hoorde vanuit mijn bureau het ding een amechtig geluid maken, en ging dus een kijkje nemen. Zodra ik het ding echter in handen kreeg, trok ik het uit het stopcontact en zwierde het in de ijskast: het was gloeiend heet!

Bart stond er schaapachtig op te kijken: zijn recept vereiste dat hij blokjes kipfilet fijnmaalde en ze vermengde met vers wit brood. Maar een soepmixer is natuurlijk geen vleesmolen, en het lukte aan geen kanten. Ik heb dan de handhakmolen van Tupperware bovengehaald, waarmee het min of meer lukte. Wel bijzonder lekker, eigenlijk: fijngehakte kipfilet vermengen met wit brood en room, en dan quenelles van maken en die koken.

Maar het zette me wel aan het denken, en bracht me op een idee voor een Vaderdagcadeau: een keukenrobot en/of foodprocessor. Ik ben zot van Kitchenaid, maar daar kan je geen groenten mee versnijden, en dat is nu net wat Bart vaak doet. Aan de andere kant is zo’n ding wel excellent om te bakken, en dat doe ik dan weer vaak. Hmmm.

Met andere woorden: wat raden jullie aan, en vooral ook: wat raden jullie af?

Ik had de vraag al op Facebook gesteld, en had massa’s commentaren gekregen. Ik geef ze hier even weer, kwestie van niet redundant te zijn (en ja, ik heb ze gefilterd op idiotieën).

 

 •  kitchenaid is de top
 • Absolute aanrader: thermomix
 • Kenwood chef titanium… Niet de goedkoopste maar wel de stevigste en de de met de meeste accessoires bij. Wel uitkijken want er zijn een paar modellen van de chef…
 • ik: ik heb naar Kitchenaid zitten kijken, en je kan er niet echt groenten mee snijden, die optie is er niet. Vond dat ook meh…
 • Alle gudrun hoe kunde daar nu geen groenten mee snijden? Met uw bladen kunt ge raspen en snijden zonder problemen.
 •  ik: Awel, dan moogt ge mij een productinformatiefiche geven waar dat opstaat. Kijk bv bij VDB: http://www.vandenborre.be/…/kitchen-aid-artisan…
  Geen multifunctioneel mes
 •  Ah merde ik heb het op een food-processor. Wij hebben een aparte food-processor en een keukenrobot.
 •  ik heb de masterchef 8000 van Moulinex. Niet zoveel ervaring met deeg weliswaar!
 •  ik:  Ik wil iets dat bij voorkeur beide kan: ik bak zeer graag, Bart kookt dan weer uitgebreid…
 •  Ge gaat nooit iets hebben wat beiden even goed kan. Ofwel heb je een keukenrobot die wat kan snijden of een foodprocessor die wat kan kneden/kloppen. Dat is wat mijn ma toch zegt.  In de kokschool is het ook kitchenaid.
 • Ik: Dus, basically: twee toestellen? Wordt een duur affaire :-p
 • Jup. Afhankelijk wa ge het meeste gebruikt. Wij hebben een ‘dure’ kitchenaid en een ‘goedkopere’ keukenrobot.
 •  kitchenaid is heel goed, maar je moet er rekening mee houden dat dat niet zo krachtig is. Ik wou bv vaak eigen brood bakken en er werd me aangeraden om voor een kenwood te gaan. Ik ben er nog altijd heel content van. Je kunt losse stukken bijkopen, een foodprocessor en een hakker zit ook in het gamma (en ook een stuk om ijs te maken, hakkertjes voor hardere zaken enz enz) (maar het blijft een duur affaire)
 •  De Moulinex werd mij voor de combo al aangeraden
 • Ik wil me niet teveel moeien, maar met een thermomix heb je slechts één toestel nodig. Je kan hakken, kneden, stomen, opkloppen, wegen,… Niet goedkoop maar elke eurocent waard.
 • Thermomix is ZEER goed maar een goed hoopje duurder dan 2 aparte goede apparaten als ik mij niet vergis.
 •  Misschien, maar zal dan zeker niet zelfde kwaliteit zijn
 •  Magimix Cuisine 5200XL, wordt zelfs door larp leukenploegen gebruikt
 • Bij Kenwood alles in1
 •  Ik: blijkbaar dus ofwel twee Kitchenaid dingen, of 1 Kenwood of Magimix. Ik denk dat ik Bart De Waele ga laten kiezen.
 •  Groenten fijn maken doe ik met de ExtraChef van Tupperware of met de Mandochef Tupperware (afhankelijk van de gewenste vorm). Kneden doe ik met de Bosch MUM5. En om brood te bakken schakel ik Wout in.
 •  Wegblijven van Domo Pro. Kneedhaak komt niet tot onderaan, wel krachtige motor.
 • Kitchenaid voor mij number 1!!!!!!!!

   Petra Vanhoutte ik maak feilloos brood deeg met mijn kitchenaid. Super machines zijn het. Heb ook de food processor

 •  Wij hebben ne Magimix 5200. Kan veel, alleen botercreme maken lukt me niet met dat ding…
 •  Wij hebben al jaren Kenwood (al 3 generaties lang). Zijn geld meer dan waard. Kan alles. Nog nooit miserie mee gehad.

En nu jullie…

 

Eén antwoord op “Keukenrobot of food-processor, of allebei?”

 1. Wij hebben een “Kenwood Major” van ondertussen gok ik een kleine 25 jaar oud.

  We gebruiken hem vaak, en voor allerlei dingen.
  Ik bak een paar keer per week zelf brood (deeg kneden), wekelijks verse pasta (pastamachine), soms kip- of rundsgehakt (vleesmolen).

  Soms ook groenten snijden, maar dat eigenlijk enkel als er bezoek is bij pakweg een barbecue (komkommer in schijfjes, wortels raspen, dat soort dingen). We zijn maar met twee en dagdagelijks groenten snijden gaat al vaker sneller met de hand eerlijk gezegd, in een gezin van vijf ligt dat waarschijnlijk anders 😉

  Ook voor desserts wordt hij gebruikt (eiwit opkloppen etc.), maar gelukkig voor de lijn is dat ook eerder uitzonderlijk.

  Heel soms ook eens de blender, maar veel vaker vind ik een vijzel sneller en simpeler.

  Waarom kenwood en niet een ander merk? Eigenlijk is hij gewoon meegekomen met mijn vriendin, ‘k heb dus nooit moeten kiezen, en ik heb nooit iets anders gehad dus ik kan ook niet vergelijken.

  Maar al bij al zéér tevreden over, moest hij kapot gaan ik kocht direct een nieuwe. We gebruiken hem een paar keer per week en ik zou het echt missen.

  (Gezien de investering in accessoires ondertussen evenveel gekost heeft dan het machine zelf zitten we wel ‘vast’ aan kenwood, maar ik vermoed dat dat bij alle merken ’t zelfde is. Anderzijds 25 jaar en nog nooit gemankeerd, we mogen niet klagen)

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.