Usability bij Ikea

In de hal wilde ik een bankje of zo, iets waar de kinderen zich bij het thuiskomen van school op kunnen neerzetten om hun schoenen uit te doen. Even googlen bracht me bij, jawel, alweer Ikea, waar ze perfect hadden wat ik zocht.

tjusig-bank-met-schoenenopberger__0092902_PE229646_S4

Strak, zwart, en met plaats om schoenen te zetten.
Ik had twee weken geleden al meegebracht, en heb dat vorige week, tijdens Zuiddag, in elkaar gezet.

Het fameuze platte pakket zag er bij openen als volgt uit, en ik vond dat er een zeer grappig kartonnetje in zat.

IMG_2185

Iets later werd ik met een vervelend probleem geconfronteerd: zet maar eens een zijkant met voorgeboorde gaten erop, als de buizen alle kanten uitgaan. Tegen dat er drie op hun plaats zitten, zijn de andere zes alweer verschoven. Klinkt wellicht bekend, nee?

IMG_2186

En toen kwam er een Aha-Erlebnis van formaat (ook wel te vinden in de handleiding, overigens, maar die is, zoals welbekend, voor mietjes): dat kartonnetje! Jawel!

IMG_2187

Alle buizen netjes op hun plaats, de tweede zijkant stond er op tien seconden op, en het karton heb je dan maar weg te scheuren.

Wel, dàt noem ik nu eens usability. Een dom kartonnetje dat het in elkaar zetten ongelofelijk veel makkelijker en minder frustrerend maakt. Serieus. Chapeau, Ikea. Dat is dus een van de redenen dat ik bij jullie koop. Gewoon dat soort kleine dingetjes.

Oh, en ook wel omdat het gewoon mooi is, daar in de gang. En praktisch.

IMG_2349

2 Antwoorden op “Usability bij Ikea”

  1. Die zou er bij ons ook nog wel eens kunnen komen, nu weet ik alvast op voorhand waarvoor het kartonnetje dient 😉

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *