Deurensaga

De deurenkomedie is intussen vergleden in een slechte soap. Serieus.

Er was mij dus op woensdag 29 januari een nieuwe deur beloofd. Een vlakke deur in mijn bureau, die uitgeeft op de berging, en zo naar de garage leidt. De 28ste was er al het deurgat, maar was de deur zelf er nog niet. Ze hebben dus ‘voor even’ de oude deur met kader in het gat gezet: volgens wat de werkman zei, was het zelfs de bedoeling dat ze de dag nadien kwam.

De dinsdag erna, dus zes dagen later, hebben ze dan maar het kader volledig netjes opgevuld, zodat de kou er niet meer doorkwam. Ha ja, want die deur, die kwam er maar niet.

Ik heb dan nog eens serieus van mijn oren gemaakt, en ze gingen ze gisteren brengen. Niet dus. Ja, ze hadden eraan gewerkt, dat wel: de oude deur was eruit gehaald, er stond een nieuw kadertje, en er stond een deur in vastgezet, maar zonder klink en met een zeer duidelijke boodschap:

IMG_7919

Niet bruikbaar, dus. Gelukkig kan ik nu wel weer via de voordeur naar de woonkamer, maar de garage was even onbereikbaar langs binnen. Ik kon via de voordeur naar buiten, en dan weer via de achterdeur naar binnen, maar dan wel met een goeie jas aan, want het was gisteren nogal aan het gieten.

Hallo, planner? Die zorgde ervoor dat ze tenminste de afdichting tussen vroegere keuken en berging kwamen weghalen, zodat ik langs daar naar de garage kon voor de was en zo.

Toen kreeg ik een berichtje dat ze hier vandaag om acht uur gingen staan om af te werken. Om negen uur ben ik richting de rugby vertrokken met de jongens, en was er nog niemand te zien. Blijkbaar waren ze heel even binnen geweest, en toen weer vertrokken om het juiste materiaal te halen. Quid? Alsof ze dat gisteren niet hadden kunnen doen?

Bon, tegen dat ik terugkwam van de rugby, waren er hier twee man volop bezig. De uitleg: het was het verkeerde kader, en dus zijn ze de kader gaan wisselen. Blijkbaar een fout van de leverancier, die niet geleverd had wat gevraagd was.
En toen stelden ze vast dat het ook de verkeerde deur was. Ha ja, want die deur hoorde bij die eerste kader, en niet bij die tweede, maar die deur hadden ze niet meer in voorraad, die moest besteld worden. Ze gingen wel de ‘verkeerde’ deur er voorlopig inhangen, bruikbaar en al, alleen valt ze niet in het slot. Ze hebben al wel alles netjes uitgeplakt en geplamuurd, zodat de definitieve deur er gewoon moet ingehangen worden, en dat er dan kan afgewerkt worden.

IMG_7921

IMG_7920

Allez mensen, dit geloof je toch niet meer?

En de kat, die moet nog iets langer wachten op zijn kattenluik. Zal ik wel portier spelen.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *