Kogels, kerken en communies.

Het is niet omdat Kobe nu al plots in het tweede leerjaar zit, dat hij zijn eerste communie niet zou doen. Bart en ik hebben erover nagedacht, en aangezien we er toch voor gekozen hebben om onze kinderen alle drie te laten dopen, is het maar consequent om hen ook hun eerste communie te laten doen. Kobe koos daar trouwens ook zelf voor, en niet omdat hij anders geen feest zou hebben, want dat zouden we ook geven.

Maar bon, communie dus. Vandaag was er daarom een viering in de kerk. Geen mis, want dat zou alleen maar frustrerend zijn voor de kleintjes, maar dus wel een viering, waarin er een stukje evangelie gelezen werd, veel werd gezongen, en kaarsjes werden rondgedragen. Allemaal heel informeel, eigenlijk. Ik daar dus naartoe met de beide jongens, terwijl een snipverkouden Mereltje diep lag te slapen.

Aansluitend werden er pannenkoeken voorzien in de parochiale kring, enfin, die van de kleine kerk, want blijkbaar is er iets met de brandveiligheid van die van de grote kerk. Daar hadden ze ongeveer 60 man voorzien, en zaten we zeker met het dubbele. Er werden in allerijl nog tafels aangesleept, deeg aangemaakt, en stapels pannenkoeken bijgebakken. Eigenlijk was het best wel gezellig, want zo onderhand ken ik wel een aantal van de andere ouders. Alleen was het dus veel te druk, en zijn we eigenlijk vrij snel weer vertrokken. Alleen Wolf hebben we achtergelaten bij een vriendje, want daar mocht hij à l’improviste gaan spelen.

En zo hebben we dus op Hemelvaart een communicant. En moet ik dus nog kleren gaan voorzien en dergelijke. Ugh.

2 Antwoorden op “Kogels, kerken en communies.”

  1. Vooral prospectie doen op internet? Zo heb ik het met Leni gedaan ( dit jaar ook eerste communie): de avond ervoor wat kleertjes bekeken van de merken die ze hier in Aalter verkopen, zodat ze al een idee had. De dag erna zijn we naar de winkel gegaan en op 10 minuten was de klus geklaard. Idem met de schoenen: op fb-pagina van Aap Noot Mies gekeken, mooie schoenen gezien, in de auto gesprongen en hup: een half uur later was ze een paar schoenen rijker ( en ik wat geld armer) 🙂

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *