Broodpudding, min of meer op zijn Weight Watchers

Een deftig ontbijt vinden zonder veel calorieën, da’s soms wel een opgave. Het moet iets zijn waar je de voormiddag mee door komt, maar dat ook geen massa WWpunten kost. Zoeken en proberen, dus, want wat voor de één werkt, werkt niet noodzakelijk voor de ander.

Op mijn WWgroepje op Facebook postte iemand het volgende recept voor broodpudding. Zij vond dat een ideaal ontbijt: snel, lekker, en goed vullend. Ik lag nog met een hoopje oud brood, dus waarom niet?

broodpudding1

* 750 ml magere melk
* 450 gr oud brood
* 5 eieren
* 1 zakje vanillesuiker
* 20 gr vanillepoeder (puddingpoeder dus)
* 125 gr rozijnen
* kaneel
* zoetstof
* naar smaak rum essence, of iets anders. Ik heb vanille gebruikt

Laat het brood weken in de melk tot het lekker zacht en soppig is. Ik zet er trouwens altijd even mijn soepmixer in: ik hou niet van stukken in de broodpudding, en met een pureestamper ben je wel even bezig. Voeg de rest toe (behalve de rozijnen) en mix nog even door. Voeg de rozijnen toe, roer goed om ze netjes te verdelen, en giet in een beboterde bakvorm. Ik was het invetten vergeten, en het heeft me behoorlijk wat moeite gekost om hem uit de vorm te krijgen. Bak in een voorverwarmde oven op 200°. De baktijd moet je zelf wat inschatten: het recept zei een uur, maar bij mij was dat amper een dik half uur.

Ik heb het geheel in twaalf stukken gesneden, 5 punten elk. Geen ruim ontbijt, maar eigenlijk wel voldoende, en je doet er effectief een voormiddag mee, heb ik gemerkt. Enfin, ikke toch.

broodpudding2

Eén antwoord op “Broodpudding, min of meer op zijn Weight Watchers”

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *