Stalen vloer, iemand?

Toen we vorige week (of zo) een bespreking hadden met de architecte en de planner, kwam die laatste plots af met het idee: “En waarom leggen jullie geen stalen vloer?”

Unk?

Hij had het al gezien in onder andere een bioscoop in Venetië, en was toen gigantisch onder de indruk. Hij zei dat het een stuk warmer was van uitzicht dan tegels, en dat het ongeveer hetzelfde onderhoud was als een parket, aangezien er ook een coating op ligt. Mja…

We lieten het even bezinken, en kregen de info dat er in Wijnegem en Waasland Shopping Center een restaurant was dat het staal gebruikte als materiaal, en dat in Sint-Niklaas de vloer van het toilet bekleed was met dat staal. Hmm.

Wij vandaag dus ons jongers in de auto gezet, en richting Waasland Shopping Center. Man man, wat een draak! Enfin, Hangar 220 was snel gevonden, en het staal beneden, op drempeltjes, tussenlatjes, afwerkingen links en rechts, zag er goed uit. In het toilet was het minder, vond ik: in de moeilijke hoekjes – het is ook geen ideale omgeving – was het zelfs aan het roesten. Maar ik moest verder Joris wel gelijk geven: qua uitzicht was het heel erg mooi en warm.

staal1

staal2

We twijfelen nog…

3 Antwoorden op “Stalen vloer, iemand?”

  1. Mario zegt dat het een redelijk bruikbaar materiaal is, maar met een paar minpuntjes: iemand met rommel onder de schoenen (steentjes in het profiel bv) kan er krassen in maken die moeilijk te verwijderen zijn, de coating is dan ook sowieso om zeep. Het is ook niet erg goedkoop want je wilt natuurlijk wel een goede soort RVS gebruiken en geen blikken plaatje. Hoe dik had de architect voorgesteld ? En welke soort ? 304 ? 316 ? Bij die WC’s hebben ze waarschijnlijk een goedkopere soort gebruikt en die wordt altijd “vuil”, zeker als er agressieve reinigingsmiddelen bij te pas komen (alles met chloor…). Ge zult ze in tegelvorm moeten gebruiken want gewone plaat moet aan elkaar worden gelast, anders krijg je op den duur voegen die omhoog gaan krullen en scherpe randen geven. Maar het is mogelijk dus. Zeldzaam, dat wel.
    Als je echt uniek wilt gaan, we hebben nog titanium plaat liggen (maar waarschijnlijk niet genoeg m²)… 😛

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.