Filmavond

Sinds de kinderen en ik in de kerstvakantie een Lord Of The Ringsmarathon gehouden hebben, doen we nu vaak in het weekend een filmavond. Dan eten we om half zeven, gaan de jongens hun pyjama aantrekken, en nestelen we ons in de zetel onder een dekentje voor een film. Dat wil zeggen: een stuk op zaterdag en een stuk op zondag. Want een ganse film is te lang voor Kobe, en zou er sowieso voor zorgen dat ze te laat in bed liggen. Ha ja, want hoe dan ook zijn ze om zeven uur weer op, desnoods met een pesthumeur voor de rest van de dag.

Zo hebben we de film  Avatar al bekeken, en zijn we nu bezig met Star Wars. Het is ongelofelijk hoe de kinderen daarvan genieten, en hoe ze mee zijn met het verhaal. En ook: hoe lang dat in hun hoofd blijft spelen. Deze middag kwam Kobe me vragen: “Zeg mama, als Darth Vader eigenlijk Anakin Skywalker is, en dus de vader van Luke, wie is dan zijn mama? Weet jij dat?” Als ik dan antwoord dat hij moet wachten op de volgende reeks films, wanneer Anakin nog klein is, dan grijnst hij, en zegt: “Oké mama, daar kan ik wel op wachten. Lekker spannend!”

Of een paar weken geleden, toen ik hoorde dat ze in hun kamer aan het spelen waren dat ze Toruc Macto waren, uit een film die ze maanden geleden hebben gezien…

Welke films raad je ons nog aan? Liefst fantasy-sci fi, maar wel iets dat ook voor een vijfjarige kan. Dus geen Alien, bijvoorbeeld :-p. De Narnia’s staan ook nog op het programma, bijvoorbeeld.

3 Antwoorden op “Filmavond”

  1. Hmmm, recent was er “hoe tem je een draak” of zoiets, was enorm tof. Uit mijn jeugd herinner ik me “The never-Ending Story” nog, “Spaceballs”, “Willow”, “Krull”, “The Goonies” (een avonturenfilm, net als “Batteries Not Included”), “Buck Rogers”, “Flash Gordon”, “The Dark Cristal” (hoewel, sommige scènes nogal zwaar zijn), alle Muppets films (“Schatteneiland” bijvoorbeeld, hoewel de originele film ook goed te smaken is), “20.000 Mijlen Onder Zee”, “Reis om de wereld in 80 Dagen”, “Chitty Chitty Bang Bang”, “Those Magnificent Men in Their Flying Machines” en natuurlijk “The Mouse That Roared”… en… “The Raven” (de film uit 1963 welteverstaan, met Vincent Price, Peter Lorre en Boris Karloff, ik heb de DVD als je wilt: duellerende tovenaars enzo !).

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.