Philips Wake Up Light, voor u getest

Via The Insiders kreeg ik het aanbod om de nieuwe Philips Wake Up Light te testen. Ik sprong een gat in de lucht, want stiekem wilde ik eigenlijk al lang eentje. Ik had zelfs al verlekkerd zitten kijken naar een aanbod op iBood, maar ik twijfelde: wat als het voor mij niet zou werken? Dan is het toch al bij al een dure wekkerradio, nee?

Maar nu kon ik er dus eentje testen, het nieuwe model zelfs, en als ik het niet goed vond, gewoon terugsturen.

Vol anticipatie pakte ik de grote doos uit, en het design verraste me. Niet meer de – in mijn ogen lelijke – rechtopstaande trapeziumvorm, wel een knap rond design. Meer het effect van een opgaande zon dus.

Wake-upLight_product1Wakeuplight

Ik weet niet wat het vorige model allemaal kon, maar ik heb het vermoeden dat dit model net iets meer kan. Daar had ik trouwens ook schrik voor: dat het klaar worden te lang zou duren. Gelukkig kan je dat zelf instellen: of het ding er twintig of dertig minuten over doet, en naar welke intensiteit het licht gaat. Als je het vollen bak instelt, is het licht echt wel genoeg om de ganse kamer te verlichten. Het begint trouwens heel zachtjes, met een oranje gloed, die steeds maar helderder wordt. Na de vereiste tijd is het licht op de gewenste sterkte, en gaat er  ook geluid af. Je kan kiezen tussen vijf voorgeprogrammeerde geluidjes (vogels, zeegeluiden, dat soort dingen) of de radio, en uiteraard ook op het gewenste volume. De bedieningstoetsen spreken overigens voor zich, en zijn zeer intuïtief. Oef.

Voor mij werd het een beetje zoeken: in het begin was het licht echt wel te sterk, en werd ik al na vijf minuten wakker. Daarna was het te zwak, en werd ik wakker van het geluid, niet van het lichteffect. Intussen zit ik weer op initiële sterkte, en word ik er ook niet meer wakker van. Hmm. Ik vermoed dat het een kwestie van gewenning is. Maar die koekoek is in elk geval een pak aangenamer dan het harde tuut-tuut-tuut van mijn vorige wekker, en ik kom ook niet meer uit zo’n diepe slaap als vroeger.

Wat ik overigens ook eigenlijk wel fijn vind, is het uitdoofeffect:  ’s avonds kan je het licht gewoon gebruiken als nachtlamp (met de gewenste sterkte), maar ook zachtjes laten doven, zoals een ondergaande zon dan. Eigenlijk zou dat ook wel fijn zijn voor kleine kinderen, denk ik: je laat het licht zachtjes uitgaan over een periode van dertig minuten.

Ga ik de Wake Up Light houden? Ik geef het toe: ik twijfel. Het ding is mooi, het licht is aangenaam, de geluidjes zacht, en alles is perfect en simpel regelbaar. Maar ik word niet echt méér uitgerust of beter gezind wakker dan vroeger. Als ik überhaupt al wakker word van het licht. Aan de andere kant is het een mooi en leuk hebbeding, en ben ik heel blij dat ik het kunnen testen heb.

Mja.

Ik heb nog enkele dagen om te beslissen, en voorlopig neigt het naar houden. Omdat het eigenlijk gewoon een cool ding is, en al. Zelfs voor 139 euro.

2 Antwoorden op “Philips Wake Up Light, voor u getest”

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *