Proclamatie 2012

Jawel, ook dit hoort er elk jaar opnieuw bij, de proclamatie van onze zesdes. Bij ons op school wordt daar niet licht overgegaan, ik heb het hier al eens beschreven.

Ook gisterenavond was het van dat: een ceremonie met Lies Martens als promotor, een fijne toespraak van zowel collega’s als promovendi, en van onze directeur. Tussenin was ik verantwoordelijk voor het meest originele muzikale programma in tijden. Alleen is het niet zo vlot gegaan, puur van de zenuwen, vermoed ik.

Een eerste intermezzo bestond uit de combinatie van piano, harp, viool en contrabas. En sloeg de piano in de knoop in één van de stukjes. Het tweede intermezzo was een quatre-mains op diezelfde piano, en toen vielen ze er gewoon uit. Er kwam een welgemeende ‘Oeps!’ uit een van de pianistes, gevolgd door een groot applaus :-p en toen speelden ze gewoon voort. Moet kunnen.

Het derde intermezzo was vrij uniek, in de zin dat zoiets nog nooit gedaan was, en al zeker niet op het minipodium dat er stond: zowel hedendaagse (klassieke) dans, als een stuk hip hop dance (door iemand uit de crew die dit jaar Belgisch kampioen is, Europees vicekampioen en 7de op het WK). Ik was echt onder de indruk, en al zeker omdat het twee meisjes uit de Latijnse waren, die dus ook nog hun studies tot een goed einde brachten naast hun dansactiviteiten.

Alleen jammer dat het ene muziekstukje dat ik niet gesuperviseerd had, wél in het water is gevallen: de leerlingen gingen allemaal samen hun lijflied zingen, en toen bleek dat ze de muziek niet hadden doorgegeven. Mijn collega heeft inderhaast nog de karaokeversie op YouTube opgezocht, maar de streaming bleek te traag, zodat het nummer halverwege stopte. Jammer!!

Al bij al was het een mooie avond, afgesloten door een nog beter walking dinner. Alwaar ik het dessert heb gemist, omdat ik te lang met (oud)leerlingen staan praten heb. Kon ik tenminste ook niet mijn lijn naar de knoppen helpen :-p

Met deze leerlingen is ook de laatste lichting die me vijf of zes (of zelfs zeven) jaar gehad heeft voor Latijn, afgezwaaid. Ik zal ze missen, mijn lieverdjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *