Zo een van die rondcrossdagen

Wat heb ik zoal gedaan vandaag?

– lesgegeven tot 12.05u
– naar mijn ma, daar blijven eten en wat gekletst

– naar het huis van mijn grootmoeder in Ursel gegaan om daar eens rond te kijken, en een plakkertje te hangen op wat ik leuk vond. Er is eigenlijk maar één ding dat ik wil: het ingekaderde diploma van mijn grootvader, volledig in het Latijn opgesteld, waarin hij een prijs krijgt voor het beste Latijnse opstel. Jawel.

– even binnengesprongen in het rusthuis een paar straten verder bij de bewuste grootmoeder, en een bosje bloemen uit haar eigen tuin meegenomen. Ze was daar bijzonder blij mee 🙂

– richting Eeklo, voor mijn halfjaarlijkse oogonderzoek. Het glaucoom is stabiel, en mijn gezichtsveld is nog steeds nagenoeg perfect. Dik in orde, voor iemand die zonder medicatie nu al blind was geweest.

– wat winkels in Eeklo binnengewaaid: ik wilde een linnen zomerbroek voor mezelf (wachten op die maat 42 is een illusie voorlopig) en een paar goedkope schoenen met witte zool voor Bart. Hij gaat woensdag namelijk zeilen, en moet dus van die schoenen hebben. Aangezien hij ze maar één keer zal dragen, wilde ik er echt geen geld aan hangen. Geen succes bij Torfs. Enfin, toch niet voor die schoenen: ik heb wel een hele mooie paarse handtas van Desigual voor mezelf gekocht, 48 euro ipv. 60, dat valt dus nog mee.

handtas

In de C&A hadden ze geen linnen broeken die me aanstonden, maar wel een aantal dingen aan 50% korting: een allerschattigst zwart-wit rokje voor Merel (8,5 euro), een prachtig kleedje voor Merel voor binnen twee jaar, misschien wel voor Kobes communie of zo (9,5 euro) en een jeansbermuda voor Wolf (8,5 euro) met stoere riem.

jurkje

In de Vögele hadden ze dan wel zo’n zwarte linnen broek, dus missie geslaagd. In het passeren trouwens ook nog eens de Brantano binnengelopen, maar geen wittezoolschoenen.

– Ik was nog net op tijd om de jongens van school te halen, en die hadden, aangezien het schoolreis was geweest, nog niet warm gegeten. Dé ideale gelegenheid om de nieuwe pizzeria op de hoek uit te proberen: een grote (38 cm doorsnee) pizza Hawaï met ham en kip, zes mozzarellasticks en twee blikjes frisdrank voor iets meer dan 11 euro. En hij smaakte! We hebben met ons viertjes (Bart was niet thuis) er driekwart van opgegeten, er was dus meer dan genoeg.

Tegen acht uur lagen ze allemaal in bed. Oef. Het was me het dagje wel.

Eén antwoord op “Zo een van die rondcrossdagen”

  1. Goedkope schoenen met witte zool (die er gek genoeg ook nog best goed uitzien) vind je bij Decathlon. Enfin, een jaartje geleden toch.

    Docksides zijn ook altijd goed om te gaan zeilen. Noemen ze niet voor niks ‘bootschoen’ natuurlijk. Maar die zijn dan weer niet zo goedkoop.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *