Kerstconcert Arte Musicale

20111221_arte_sm
Uiteraard kan u dezer dagen overal terecht voor kerstconcerten allerhande. Toch zult u er weinig vinden die zo gevarieerd zijn als dat van de Wondelgemse vereniging Arte Musicale. Deze VZW verenigt namelijk niet een, niet twee, maar drie koren en een orkest, en daar kan je al even mee uitpakken natuurlijk.

Aan de ene kant zijn er de engelachtige stemmetjes van kinderkoor Furiakanti, aan de andere kant krijgt u de Scala-achtige harmonieën te horen van jeugdkoor Furiosa. Daarbij komt nog eens het hoogstaande niveau van kamerkoor Furiant (waar ik bij zing), en dat alles wordt – waar nodig – ondersteund door het jeugdorkest Forza Muzica, dat daarnaast ook een eigen repertoire heeft natuurlijk.

De hele groep – meer dan 130 muzikanten – kan u op tweede kerstdag, maandagavond 26 december dus, beluisteren om 20.00u in de prachtige abdijkerk van de Sint-Pietersabdij aan het Sint-Pietersplein. Die kerk is intussen trouwens deels gerenoveerd en voorzien van een uitstekende vloerverwarming!

Na het concert wordt u ook nog een glaasje glühwein of warme chocomelk aangeboden, zodat u nog rustig kan nagenieten van de warme klanken en de opgeroepen kerstsfeer.

Kaarten zijn te reserveren via kaartenverkoop@artemusicale.be of per telefoon 09/227.35.97, en zullen dan voor u klaar liggen aan de kassa. U kan ze uiteraard ook gewoon via mij krijgen (en dat betekent trouwens goed karma)!
Ze kosten u dan 12 euro per stuk, tenzij u 65+ of student bent, dan betaalt u 10 euro. Kinderen onder de twaalf mogen gratis een avond cultuur opdoen. Beslist u pas op het laatste moment, dan betaalt u 15 euro aan de kassa.

Een voorsmaakje is trouwens al te horen in diezelfde kerk tijdens de middernachtmis, waar de zangers die zich kunnen vrijmaken, u in de juiste sfeer zullen onderdompelen. Uw nederige dienaar  zal zich alvast de longen uit het lijf kwelen, ’t is maar dat u het weet!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *