Brussels Girl Geek Dinner 47

bggd

Toen Clo aankondigde dat er een BGGD kwam om een nieuwe game tablet voor te stellen, zag ik dat meteen zitten. Toen Bart zei dat hij wel mee wilde, vond ik het helemaal ok. Ma werd opgetrommeld als babysit, en Bart en ik trokken naar Mechelen, naar de gebouwen van Telenet, dat zo vriendelijk was ons te voorzien van plaats, drank en voedsel (veronderstel ik toch).

Eerst werd de nieuwe website Roekie voorgesteld. Naar mijn mening toch wel een gat in de markt: een gamesite met besprekingen van spelletjes voor kinderen. Mijn jongens willen een nieuw spelletje voor Sinterklaas, maar waar er massa’s sites bestaan voor hardcore gamers die alle spellen uitgebreid bespreken, is het zoeken naar een naald in een hooiberg om te achterhalen welke spelletjes bijvoorbeeld voor kinderen van vier geschikt zijn. Ze hebben meteen ook een vijftiental pagina’s gekregen in het tijdschrift van Gunk, en Kobe was er meteen wild van.

Ik ben ondertussen eens gaan kijken op de website, en er zitten nogal wat kinderziektes in, alsof het echt niet grondig nagekeken en vooral getest is, en ietsje te snel gelanceerd. Zo werkt de link die bij de wedstrijden automatisch een emailformulier opent, niet echt: hij stuurt je naar inf@roekie.be, en dat blijkt niet te werken. Ook staat er bij verschillende spelletjes ‘Een bespreking kan je hier lezen’ zonder link, of zelfs, zoals bij ‘Phineas en Ferb’ een lege link. Je kan ook niet kiezen welk platform je wil bekijken: het vraagt nogal wat zoekwerk om specifiek de spelletjes voor Xbox of Wii eruit te halen. Wat wél knap is, is dat je meteen kan zoeken naar spelletjes voor jongens of voor meisjes. Een leeftijdsaanduiding per spel was ook mooi geweest, maar da’s uiteraard nogal arbitrair. Eigenlijk is de website voorlopig nog een beetje een gemiste kans, wegens onvolledig en een beetje een puzzel, maar ik kom zeker nog terug om te kijken of er al bijgestuurd is. Graag, zelfs, want het lijkt me bijzonder nuttig.

Daarna kregen we een korte voorstelling van de uDraw, een tekentablet voor Wii, PS3 of Xbox. Eigenlijk was de uitleg zelf bijzonder kort: we kregen vooral een filmpje te zien met de mogelijkheden van de uDraw, en er stonden rondomrond een aantal uDraws opgesteld op diverse systemen  en spelletjes, zodat we ze zelf konden uittesten. Ik heb het ook even geprobeerd, en ik vind het wel wijs. Het is wat wennen en wat uitproberen, maar je kan er wel veel mee doen. Vooral de Pictionary lijkt me leuk, omdat dat nog altijd het leukst is als je het kan spelen waar iedereen vlot de tekening kan zien, zoals bij een schoolbord. Dat hebben we tot nader order nog niet in de huiskamer staan, maar een tvscherm wel 🙂

Tot onze grote verbazing kregen we allemaal een uDraw mee naar huis! Ik weet meteen wat de Sint brengt dit jaar :-p Eigenlijk vind ik het jammer dat ik dus nog even moet wachten om ermee te prutsen.

BGGD47

De goodie bag was sowieso niet mis: bovenvermelde uDraw dus, met een klein magneetje (dat al ontdekt is door Kobe, die denkt dat de Sint het gebracht heeft als hint) en een 2G USB stick.
Duracell ging een vijftalvan zijn nieuwe USB chargers weggeven, maar Clo had dat misbegrepen, en had al aangekondigd dat we elk eentje gingen krijgen. Duracell toonde zijn groot hart, en zorgde dan maar voor vijftig exemplaren! Ideaal voor als je een dag op stap bent, en vreest dat je telefoon/iPod/fototoestel, of wat je ook maar met een USB (standaard, mini of micro) kan opladen, niet genoeg juice zal hebben. Het ding zelf is plat en lichtgewicht, maar kan helaas niet opgeladen worden via een stopcontact, alleen via de USBpoort van een gewone computer. Gelukkig heb ik hier een stopcontactding voor de iPhone, zodat hij wel probleemloos in een stopcontact kan. De batterij zou genoeg opleveren om een smartphone drie extra uur spreektijd te geven, niet mis. Mooi cadeautje 🙂

Verder zat er ook nog een cadeautje van Pixum in: ze geven ons elk een voucher voor een A4 wandkalender in een design naar keuze, met eigen foto’s uiteraard. Dat zal voor in de vakantie zijn, het is ietsje te druk momenteel met de aankomende examens.

Al bij al was het een aangename, zij het korte BGGD. Bart en ik zijn dan maar nog uitgebreid gaan genieten van respectievelijk wijn, koffie en advocaat in Het Oeverloze Eiland, dat blijkbaar overgenomen is en zijn vroegere hoge standaard heeft herwonnen.

Bedankt, Telenet, uDraw, Roekie, Duracell en Pixum! En uiteraard ook Clo!

3 Antwoorden op “Brussels Girl Geek Dinner 47”

  1. Die uDraw is dat een beetje tof voor pakweg een meisje van 8 jaar?
    Ik heb vernomen van de Sint dat hij er dit weekend naar staan kijken heeft in de gamemania, maar nog niet tot aankoop overging.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *