Spinazietaart met ham en kruidenkaas

spinazietaart

Dit recept heb ik oorspronkelijk uit de reclameblaadjes van de Colruyt, maar het staat schaamteloos overal op het internet onder persoonlijke namen. Soit, ik ben het hier dus ook maar aan het posten, omdat het zo lekker is. EN omdat je heerlijk gegeten hebt voor behoorlijk weinig calorieën , al bij al.

Ingrediënten (voor 4 personen, tenzij je het als voorgerecht gebruikt)

– 200 g gekookte ham
– een potje van 150 g verse kruidenkaas (bv. Mirée)
– 400 g bladspinazie (diepvries)
– 200 g kerstomaatjes
– 1 vel uitgerold bladerdeeg
– 4 eieren
– 1 dl  room
– 1/4 potje verse bieslook
– kruiden: 1 koffiel. paprikapoeder, 1 koffiel. tijm,
1 koffiel. dille
– peper en zout

Werkwijze:

– Snipper de bieslook fijn en roer door de kruidenkaas. Voeg de dille en wat peper toe.
– Klop de eieren los met de room. Kruid met de paprika, tijm, peper en zout.
– Snij de ham in reepjes of blokjes, of koop gewoon van die hamreepjes in bakjes
– Halveer de kerstomaatjes.

– Leg het uitgerolde bladerdeeg met het bakpapier in een taartvorm.
– Verdeel de diepgevroren spinazie over de bodem, strooi de ham erover en wissel af met hoopjes kruidenkaas. Giet het eimengsel overal rond en versier met de kerstomaatjes (snijvlak naar boven).
– Bak de taart 40 à 45 min. in een op 200°C voorverwarmde oven, tot ze in het midden niet meer vloeibaar is (een mes dat u erin steekt, moet er droog uitkomen). Dien op met een gemengde sla met scheutjes en tomaten.

De enige toegeving die ik gedaan heb, is het gebruik van ultra lichte room van Campina ipv. gewone room. En hier thuis zijn ze er zot op!

(Voor het recept met propunten van Weight Watchers: zie www.dieet-volgen.be)

6 Antwoorden op “Spinazietaart met ham en kruidenkaas”

  1. Pingback: Witch » Blogmeet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *