Pruimentaart

Plots stond ik vrijdag met vijf kilo heerlijke gele pruimen in mijn handen. De buurvrouw vertrok met vakantie, en kreeg alle pruimen van haar pruimelaar aan geen kanten op. Ze zijn heerlijk om te eten, maar vijf kilo is een beetje veel, da’s een ganse grote plastiekzak.

Ik heb dus pruimentaart gemaakt, samen met Kobe, volgens een Weight Watchersrecept dat ik op de site heb gevonden. Er zit in het deeg namelijk geen boter, alleen wat olijfolie, en wat plattekaas voor de smeuïgheid.

taart1

Meh. Ik vind ze niet schitterend. Wolf lust de pruimen niet, en blijkbaar moet ook Bart dat niet hebben. Konden die dat nu niet wat eerder zeggen, vooraleer ik aan een gans bakblik begon?

taart2

Soit, ik heb de helft van de taart aan mijn ouders gegeven zaterdag, en gisteren een stuk aan de immer sympathieke buurvrouw/apotheker/groot lawaai van de buurt.

Ik denk dat ik met de overschot confituur ga maken, of pruimenmoes. Meh.

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.