Weight Watchers online

Weight Watchers heeft nu ook een online toepassing. Je betaalt er natuurlijk wel voor, maar je krijgt ook waar voor je geld.

Er is vooral de online weekplanner. Mja, kan je zeggen, een papieren versie is toch snel zelf gemaakt? Ja, maar hier heb je nog veel meer voedingsmiddelen die je kan toevoegen dan in de voedingsmiddelengids staat. Er zit een geïntegreerde propointscalculator in, waardoor je zelf ook voedingsmiddelen kan ingeven, en die dan bewaren in je favorieten. Wel zo gemakkelijk, heb ik de indruk.

Het programma berekent ook zelf je aantal punten van de dag, wat je verbruikt, wat je ingeeft aan sport enz. enz. Je gewicht kan je ook netjes in statistieken gieten, en mooi opvolgen.

Ik mis wel een beetje het feit dat je geen ‘historie’ kan toevoegen: ik ben al een hoop kilo’s kwijt op cursus, en hier moet je vanaf nul herbeginnen, met nieuwe doelen en zo, en da’s wel wat demotiverend.

Maar wat wél een gemiste kans is, is het volgende: de papieren weekplanner lag altijd naast me aan tafel, en ik woog netjes af wat ik wilde eten en vulde dat dan in, zodat ik zeker niks vergat. Nu wilde ik hetzelfde doen met de iPad: ideaal toch? Alleen is die planner in Flash geschreven… Stom stom stom!

Nu ja… Voorlopig ben ik er wel enthousiast over, over dit online luik. Ik ben wel benieuwd of dat ook zo zal blijven. En voor wie niet voortdurend zijn PC aanstaan heeft, is de papieren planner misschien wel nog steeds handiger. Ik hou u op de hoogte.

2 Antwoorden op “Weight Watchers online”

  1. Toch wel even toevoegen dat het niet ondersteunen van Flash een gemiste kans is aan de kant van Apple, WW zijn in hun volste recht om iets in Flash te schrijven 😉

  2. In de VS werken ze sinds kort met hetzelfde systeem en daar is wel al een iPhone app dacht ik, misschien heb je daar wat aan?

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *