Weight Watchers revisited

Jawel, ik heb meteen mijn goeie voornemens omgezet in daden, en ben herbegonnen met de Weight Watchers. Omdat Bart nu cursus volgt op donderdag, kan ik voorlopig niet naar de cursus gaan, maar dan doe ik het wel op mijn eentje. Vorig jaar ben ik moeten stoppen omdat ik zwanger was, en dan is het niet aangeraden om actief te willen vermageren.

Ik was op 28 januari gestart, met een gewicht (met kleren aan, om 19.30u ’s avonds net na mijn eten) van 104,4 kg. Zelf weeg ik me altijd ’s morgens bij het opstaan in mijn ondergoed, en stond ik op 102,6. Hoe dan ook veel te veel. Op 29 april woog ik nog 93 kg, volgens de WW. Een mooi gewichtsverlies van meer dan 11 kg dus, maar dat bleek dus voor een groot stuk te komen omdat ik in verwachting was, en dat heeft bij mij een omgekeerd effect dan bij de meeste mensen. Hoe dan ook, tijdens de zwangerschap bleef ik op een vrij constant gewicht staan (ook al lette ik er niet op, ik voelde me gewoon zo slecht), en in de weken na de bevalling verloor ik ook nog wel wat, zodat ik uiteindelijk uitkwam op 80 kg. Mooi dus! Ik kreeg van alle kanten complimentjes, en voelde me ook stukken beter in mijn vel. 22 kilo is niet  niks natuurlijk 🙂 De meeste van mijn lossere kleren zijn nu echt wel te groot geworden, gelukkig passen de nauwsluitende T-shirts wel nog. En kan ik opnieuw in een aantal kleren van vroeger. Alleen die broeken hé: ik ben van maat 50 naar 48 gegaan, niet minder! Bijzonder frustrerend dus.

Ik was echter alweer beginnen fretten, en had opnieuw 81 op de weegschaal zien staan. Maar deze keer ben ik vastbesloten, niet zoals bij de vorige twee zwangerschappen. Toen was ik ook serieus veel kilo’s kwijt, maar zijn die er vrij snel weer bijgekomen. Nu niet dus: mijn te ruime broeken zijn al weggegeven, en ik voel me goed nu. Die kilo’s komen er niet opnieuw bij! En dus ben ik dinsdag herbegonnen met de WW. Ik heb zelf een weekplanner gemaakt (ik had er geen meer) en die vul ik nu netjes in zoals het hoort. Ik kook uit het grote receptenboek (bijzonder lekker overigens) en het lukt vrij aardig. Dinsdagmorgen stond er 80,9 op de weegschaal, deze morgen 79,6. Ik weet niet of dat blijvend is of een toevalstreffer, maar ik geef nog volop borstvoeding ook natuurlijk, wat een hoop extra calorieën betekent.

In elk geval zou ik graag terug naar 75 willen, zoals op mijn trouwdag. En wie weet, misschien nog ietsje meer?

4 Antwoorden op “Weight Watchers revisited”

  1. Wat goed van je zeg! Heel veel succes gewenst!
    Voor wie de stap nog niet heeft gezet, het is nu het moment. Momenteel is er een hele goede aanbieding bij Weight Watchers, t/m 20/2 krijg je de eerste week gratis incl. alle services & cursusmaterialen. Neem een kijkje op http://www.weightwatchers.be voor een cursus bij jou in de buurt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *