Nieuwjaren

Omdat één januari doorgaans al druk is, en we vroeger op die dag nogal in zombiemodus waren en nog volgevreten van de avond voordien, houdt mijn schoonmoeder haar nieuwjaarsetentje altijd een weekje later. Voor ons is dat schitterend: geen stress (of toch minder) op nieuwjaarsdag, en een fijn dineetje een beetje later waar we dan wél volop van kunnen genieten.

Zo ook vandaag: hapjes allerhande bij de champagne, zwezeriken als voorgerecht, soep, wild als hoofdgerecht, een ijsmannetje als dessert, en sneukelarijen bij de koffie. De taart, die er vroeger nog steevast bijkwam, is gelukkig geschrapt na herhaaldelijk aandringen, want we rolden nu al van tafel.

Maar vooral: fijn gezelschap, nieuwjaarsbrieven, en veel cadeautjes. Kobe heeft eindelijk zijn Hippo Hap gekregen waar hij al maanden om vraagt, en van zijn nonkel Koen ook nog een visspelletje met magneetjes en lieveheersbeestjes. Wolf kreeg een magnetisch dartsbord, maar moet nog wachten op zijn Bey Blade want die zijn overal uitverkocht. Ik heb een envelopje (zeg eigenlijk maar envelop) gekregen en een body milk van Trésor, mijn vaste parfum. En zelf hebben we de schoonouders een geïnstalleerde iPad cadeau gedaan, zodat ze iets makkelijker en in de zetel online kunnen gaan.

Enfin, het was een fijne dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *