Kind & Gezin

Vandaag was de eerste controle bij Kind & Gezin, en vooral ook de gehoortest. Merels gehoor is prima, maar dat wist ik zo al: ze kan ongelofelijk liggen luisteren, en haar hoofdje draaien in de richting van een geluid. Vooral de stemmen van de broers trekken haar aandacht.

Verder is ze ook gemeten en gewogen: bij een eerste kind haal je nog zelf een babyweegschaal in huis, en ga je ze rigoureus elke dag wegen, maar bij een derde? Ik was er gerust in, en jawel: waar ze na drie dagen teruggevallen was op 3,900 kilo, was ze nu alweer gestegen tot 4,370 kilo. Ze is trouwens ook gegroeid: 53 cm! Met haar eetlust is dus niks mis, en met de specie die ik haar geef, blijkbaar ook niet :-p. Of toch niet echt. Want die krampen die ze geregeld heeft, die zijn soms erg. Vannacht heeft ze me weer quasi de hele nacht wakker gehouden met haar gekreun. Ze eet vlot, maar daarna begint ze te kronkelen en te kreunen, en soms zet ze dan ook haar keel open omdat het blijkbaar zo’n pijn doet. Pas als ze haar broek deftig heeft kunnen vullen (en gisteren zelfs twee keer tot erbuiten) komt ze tot rust, voor eventjes. De verpleegster van K&G – wijs mens, overigens – heeft me aangeraden zo min mogelijk zuivel te eten (daar gaat mijn litertje melk, oy vey)  en venkelthee te drinken. Dat zou al een grote invloed kunnen hebben op haar buikje. En dan vooral ook in de gaten houden of het geen reflux kan zijn: aangezien ik daar nogal last van heb, is de kans groot dat ook dat bij haar een rol speelt. We zullen zien. Hopelijk slaapt ze vannacht wat beter. En ik ook dus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *