Wortelsoep

Ik weet het, ik weet het, voor de doorsnee huisvrouw/soepmaker is dit allemaal de evidentie zelve, maar ik probeer eigenlijk gewoon extra mensen goesting te doen krijgen om soep te maken en gezond te eten, en daarom wil ik aantonen hoe simpel het eigenlijk allemaal is.

Ik had vorige week een stevige zak vol wortels gekregen van Bart zijn nonkel, zo van die kromme exemplaren die nog onder de aarde zaten, maar die gigantisch lekker smaken. Ideaal dus voor soep van te maken 🙂

Ingrediënten:

– boter
– een dikke ajuin
– een poot prei (daarvoor heb ik er altijd in de diepvries zitten) en eventueel selder
– nen dikke wortel of 5
– een patatje
– twee bouillonblokjes
– dille
– peper en zout

Werkwijze:

Goh, de werkwijze bij soep is eigenlijk basically altijd dezelfde:

– snij de ajuin in stukjes (hoeft niet fijn te zijn) en bak hem glazig in de vetstof
– snij je wortels in stukjes, gooi in de pan met de rest van de groenten, en voeg een klein beetje water toe. Laat stoven.
– voeg de bouillonblokjes toe, de patat in kleine stukjes, doe er nog extra water bij,en laat op een zacht vuurtje koken tot de wortels en de patat zacht zijn
– haal er de staafmixer door, en laat nog even staan tot al het zetmeel is vrijgekomen. Doe er naar smaak nog melk of water bij, als je de soep te dik vindt.
– kruid af naar smaak. Met dille smaakt dit heerlijk, vind ik persoonlijk.

Smakelijk!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *