Ouderavond

Gisteren was er de ouderavond op school voor Wolf. Die wilde ik echt niet missen: alle mogelijke informatie over wat ze zullen leren dit jaar, welke methodes er gehanteerd worden, wat er van hen verwacht wordt, en ook praktische dingen zoals turnkledij en dergelijke.

Zijn juf, zuster Riet, heeft een ongelofelijk goeie indruk gemaakt op mij: een heel rustig mens, no nonsense, die heel goed weet wat ze doet, en blijkbaar ook na al die jaren nog steeds passie heeft voor haar werk. Zo heb ik ze graag.

De leesmethode die ze zullen gebruiken, is Maan Roos Vis, de meestgebruikte methode hier in Vlaanderen. Ik ben benieuwd, Wolf kan alvast intussen het woordje IK lezen.

Het parcours rond rekenen heeft me minder overtuigd: zowat alle dingen kan Wolf al, die heeft hij zichzelf geleerd. Bon, ze kunnen er maar goed ingestampt zijn dan. Al hoop ik dat hij niet afhaakt omdat hij het te makkelijk vindt. Maar het kan best zijn dat zijn juf dan gaat differentiëren. Dat zien we dan wel weer.

En verder? Behoorlijk wat discipline, voor de speelvogeltjes die ze toch nog zijn. En inspelen op hun aangeboren leergierigheid.

Ja, ik zie het helemaal zitten, dat eerste leerjaar. En ik heb het gevoel dat Wolf dat ook vindt.

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.