Bizar recept: corned beef met prei

Ik vermoed dat de meesten nog nooit corned beef gegeten hebben, en ik begrijp dat best :-p Vlees uit blik, het spreekt me ook niet echt aan.

Nochtans heeft mijn ma er een schitterend recept mee, waarmee ze gegarandeerd scoort, zeker bij de kinderen. Ik maak het af en toe ook eens klaar, en zowel de kinderen als Bart en ikzelf eten ons behoorlijk rond. Moeilijk is het niet, alleen soms een beetje vreemd. Het resultaat, als het op je bord ligt, ziet er ook niet bepaald smakelijk uit, maar dat is zo met de meeste ovenschotels met gehakt en dergelijke. En toch moet je het eens proberen: een aanrader!

Benodigdheden (voor 6 personen)

– twee grote dozen corned beef, te vinden bij de zwanworstjes en zo

cornedbeef
– prei + witte saus (of diepvriesprei-in-de-room, nog zo makkelijk)
– puree
– peper
– paneermeel
– kluitje boter

* Neem een grote ovenschotel, doe de dozen corned beef open met het bijhorende sleuteltje (let op dat je je niet snijdt, die randen zijn gigantisch scherp!) en snijd de inhoud in grote stukken.

cornedbeef2

* Zet dit even in de oven onder de grill, tot het vlees ‘smelt’ en je het heel makkelijk kan platdrukken met een vork. Let wel op dat het niet te lang onder de grill staat, want dan droogt het uit. Zorg dat je een mooi laagje krijgt.

cornedbeef3

* Maak een stevige puree (niet te slap), en verdeel die over het vlees, zodat je een mooi tweede laagje krijgt. Doe er geen zout bij, het vlees is meer dan zout genoeg.

puree

* Maak prei in de witte saus (of open een zak of doosje diepvriesprei-in-de-room) en verdeel dit over de puree, zodat je opnieuw een mooi laagje krijgt.

prei

* Strooi er kwistig paneermeel over, en voeg hier en daar een krulletje boter toe.

paneermeel

* Schuif alles in een voorverwarmde oven (200°) en zet na een paar minuutjes nog even de grill aan, zodat je een mooi korstje krijgt.

cornedbeefklaar

Smakelijk!

Wolf wilde met plezier tonen hoe lekker het eigenlijk wel is!

cbwolf

cbwolf2

(Oh, enne… toen Bart daarnet thuiskwam, vroeg hij met glinsterende ogen of hij er ook een beetje van mocht. Ik zei uiteraard ja, maar blijkbaar hebben we verschillende definities van “een beetje”: ik ging er donderdag met de kinderen nog van eten, en toen was de schotel vrijwel leeg :-p )

5 Antwoorden op “Bizar recept: corned beef met prei”

 1. Mjjjaaah…dat zal hier ook een buikje-rond-gerechtje worden.

  Heb het uitgetest en het is goedgekeurd (méér zelfs, het kreeg een gouden medaille!!) door de huisgenoten én mezelf.

  Bedankt, ma van witch… en witch voor de publicatie hier 😉

  xx

 2. Wij maken dat met gehakt, en de puree van boven, zonder paneermeel. Eénpansgerecht, heette dat bij ons thuis. In ’t kookboek zag ik het staan als ambassadeur, denk ik. Ik hoor het anderen wel eens duikboot noemen.

 3. @nathalie moh, zo snel al uitgetest, of wa? Het staat amper een halve dag online? Chic zeg! En ja, die corned beef is raar om mee te werken, maar echt wel lekker he! En compleet anders van smaak dan gehakt of zo. Thx!

  @michel I know, het lijkt op een gewone sousmarin, maar geloof me, die corned beef zorgt voor een compleet andere smaak!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *