Sioen – calling up Soweto

Zoals ik al eerder zei, heeft mijn wederhelft zijn oog laten vallen op een prachtig gerenoveerde loods aan de Voorhavenlaan, Loods 22. Een metalen geraamte is volledig in orde gezet, en op de eerste verdieping zijn er lofts, op de benedenverdieping zijn er bedrijfsruimtes. Alles staat nog in ruwbouw – er zijn alleen de buitenwanden in glas, en een vloer. Binnenmuren staan er (nog) niet, en dus is het een ideale plek om een concert te geven.

sioen De projectontwikkelaar van dienst vond dat ook, en organiseert er op zaterdag 22 mei een concert van buurtbewoner Sioen – calling up Soweto.

Sioen trok enkele zomers geleden naar de township Soweto in Zuid-Afrika en zette er een samenwerking op met plaatselijke muzikanten waaronder levende legendes als Pops Mohamed en Khaya Mahlangu. Samen met hen, vier schitterende backing vocalisten uit hartje Soweto en zijn eigen band maakte Sioen de geëngageerde feestplaat ‘calling up Soweto’. Vernieuwend en gedurfd, maar onmiskenbaar Sioen, met Frederik Sioen (vocals, piano), Pops Mohamed (kora, kalimba, mbira), Khaya Mahlangu (sax), Vus’muzi Nhlapo (backing vocals), Vuyo Tshuma (backing vocals), Abueng Gasta Mkhonza (backing vocals), Duduzile Majola (backing vocals), Mirko Banovic (bas), Frederik Segers (gitaar) en Laurens Smagghe (drums)

Het voorprogramma wordt verzorgd door lil’queenies, met die andere buurtbewoner Pieter-Jan De Smet (vocals, gitaar), Nic Roseeuw (sax) en Lieven Declercq (drums). Zij brengen voor u Chuck Berry terug tot leven.

Aansluitend op het concert  zorgen DJ Sioen & Smagghe voor een zwoele DJ-set.

  • deuren open om 20.00u
  • duur: 75′
  • gratis voor buurtbewoners van de Muide & Meulestede
  • 5 euro ADK voor niet-buurtbewoners
  • Kaarten te verkrijgen via www.loods22.be

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.