Meringuetaart (speciaal voor Joke)

Gevonden op de site van Libelle, en in het voorjaar ga ik die zó hard maken 🙂

Ingrediënten

Voor de meringue

  • 10 eiwitten
  • 320 g griessuiker
  • 320 g poedersuiker

Voor de aardbeienroom

  • 250 g aardbeien
  • 2,5 dl room
  • 75 g griessuiker
  • 1 pakje vanillesuiker

Voor de garnering

  • 750 g aardbeien
  • poedersuiker

Bereidingswijze

1. Klop de eiwitten in een vetvrije kom met een vetvrije klopper zo stijf, dat je de kom kunt omkeren zonder dat het eiwit eruit valt. Voeg er tijdens het kloppen beetje bij beetje de griessuiker aan toe. Meng de gezeefde poedersuiker voorzichtig door het stijfgeklopte eiwit. Spatel het eiwit in twee gelijke ronde lagen op een beboterde en met bloem bestoven bakplaat. Zet de bakplaat 1,5 uur in een op 100° C voorverwarmde oven. Zet de oven uit en de ovendeur open en laat de meringue zo afkoelen.
2. Stoof voor de aardbeienroom 250 g aardbeien in een pan met een bodempje water en de griessuiker tot ze zacht zijn. Wrijf ze door een fijne zeef en laat afkoelen. Klop de room stijf met de vanillesuiker. Spatel de aardbeienpuree door de room.
3. Neem een platte serveerschotel met een grotere diameter dan die van de taart. Leg daarop de eerste meringue.  Schik er een laag doorgesneden aardbeien op. Lepel er de aardbeienroom op. Leg er de tweede meringue op. Werk af met de rest van de doorgesneden aardbeien, toefjes aardbeienroom en poedersuiker.

Bereidingstip
Eiwit stijfkloppen gaat pas goed als zowel de kom als de klopper brandschoon zijn. Maak ze vetvrij door ze in te wrijven met citroensap of azijn.

Extra mooi

De taart ziet er nog feestelijker uit met wat gemalen pistachenoten en een beetje fijngehakte munt.

2 Antwoorden op “Meringuetaart (speciaal voor Joke)”

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *