Elanor

Niet velen onder jullie weten dit wellicht, maar ik ben al sinds jaar en dag lid van de Tolkienvereniging Elanor. Noem het gerust de Tolkienfanclub :-p Dat is dan ook meteen de eerste en enige fanclub waar ik lid van ben.

In de tijd van de LotR-films kregen we stapels leden bij, maar die haakten vrij snel weer af. De films zijn een leuk extraatje, maar het draait uiteraard toch om de boeken. We hebben die-hards die elke naam uit de boeken in een nanoseconde kunnen thuisbrengen (ja, zelfs uit de Silmarillion) en urenlang kunnen discussiëren over de vertaling van een bepaald woord, we hebben er een paar die Elfs kunnen lezen/schrijven/spreken/doceren, en er is de zwaardvechtgroep Namarië, die diverse evenementen opluistert met zwaardvechtchoreografieën.

De meeste leden zijn echter doodgewone fans die echt wel iets hebben met Tolkien, maar zeker niet fanatiek zijn.

Zelf behoor ik tot de barden van Elanor: ik heb de meeste boeken wel gelezen, en de LotR zelfs meerdere malen, maar fanatiek kan je me zeker niet noemen. Wel lees ik graag voor en vertel ik graag, en dat is dan ook wat ik doe binnen Elanor: op de ledendag, op F.A.C.T.S., op diverse andere evenementen lees ik stukjes voor, of vertel ik gewoon. En daar amuseer ik me schitterend mee.

Zo ook vandaag: het was ledendag in Boechout, en hoewel we maar met een stuk of twintig waren, was het echt amusant. Er was zwaardvechten, er werd doedelzak gespeeld (een bewerking van de filmmuziek), er werd gebarbecued, en we hebben met een aantal een verhaal gebracht.

Mocht u naar F.A.C.T.S. komen (midden oktober in Flanders Expo), kom dan zeker even langs de Elanorstand: misschien kan je me wel zien zitten in hobbitkostuumpje. Of had u gedacht dat ik, met mijn figuur, een elf ging spelen misschien?

3 Antwoorden op “Elanor”

 1. Wel ’t is goed, ik zal voor de allereerste keer in mijn leven eens naar zo’n fanbeurs gaan. Met fototoestel! Ik zie jou trouwens eerder als een uruk-hai dan als een hobbit. :-p

  But seriously: ik ben wel een enorme liefhebber van het werk van Tolkien, maar dan wel op m’n eentje als lezer. Ik kan ook wel wat personages situeren en ik herken wel een paar woorden Quenyaans, maar ik heb nooit begrepen waarom mensen daarvoor in een fanclub moeten zitten. Ieder moment dat je zo sociaal bezig bent, is toch tijd minder om boeken te lezen? 😉

  Wanneer is dat precies, die F.A.C.T.S.?

 2. Ik weet nog niet of we dit jaar gaan, op dat ogenblik zal het wel afhangen of de toegangsprijs enigszins toelaat het te verantwoorden tegenover mijn voeten en rug. De buik begint serieus te wegen 😉
  Maar als we komen wil ik vast en zeker eens komen luisteren! Vorig jaar heb ik je net gemist.

  @Amedee: http://www.facts.be/fn_index.html is op 17 en 18 oktober, een gevarieerde Fantasy, Anime, Comics, Toys en Sci-Fi beurs. Heel gezellig met alle gekostumeerde bezoekers groot en klein.

 3. Pingback: Witch » Elanor

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.