Haar

Ik zat me eigenlijk al een tijdje af te vragen wat de beste manier is om je benen te ontharen.

Ik geef het toe, in de winter loop ik rond met oerbossen onder de knieën. Ik mag al blij zijn als een eekhoorn er niet gaat overwinteren.

Zodra de zon wat meer begint te schijnen, heb ook ik de behoefte om die benen glad te krijgen. Niet dat ik er ooit mee bloot loop (met mijn figuur doe je dat niet zo gauw), maar toch…

Zelf scheer ik mijn benen onder de douche, maar je hebt al snel opnieuw stoppeltjes, en echt glad zijn mijn benen ook niet, eerder alsof ik voortdurend kippevel heb. Heel af en toe ga ik ze epileren, maar dan moet ik wel eerst mijn moed samenrapen, een lang heet bad hebben genomen, en een Baileys naar binnen hebben gekapt. Nee, heren, bij ons doet dat niet minder pijn dan bij jullie, geloof me.

Waxen vind ik een heel gedoe, daar hou ik niet van. De pijn is trouwens nog net ietsje erger, maar je bent er wel sneller vanaf.

Uiteraard zijn er ook de ontharingscrèmes zoals Veet. Ik heb dat tot hiertoe nog niet willen gebruiken, omdat het niet echt gezond kan zijn. Aan de andere kant, sinds ik met een half oog naar Honderd Hete Vragen heb zitten kijken (ter mijner verdediging: het programma kwam na Lie to me, en ik zat nog in de zetel met mijn laptop te prutsen): het ziet er wel bijzonder gemakkelijk uit.

Nu is dus mijn vraag, lieve lezeressen (en eventuele lezers die als excuus de koersfiets aanvoeren en zo): hoe ontharen jullie je benen? Wat is de meest effectieve manier gebleken? Wat raad je me aan? Ik zal met gretigheid jullie commentaren lezen!

4 Antwoorden op “Haar”

 1. ik epileer elektrisch met zo’n ding waar eerst ijsblok opsteekt en huid dus effe verdooft. Is niet plezantste om te doen, maar echt pijn doet dat ook niet en blijft veel langer weg zonder stoppels in vergelijking met het scheren.

 2. Elektrisch epileren als het een beetje lang weg moet blijven. Als je dat regelmatiger doet, dan doet het geen pijn meer.

  Als ik een beetje lui ben is het ook gewoon scheren onder de douche, maar dan heb je natuurlijk snel weer stoppels… Elektrisch epileren is beter…

 3. Ik doe zoals jij, scheren onder de douche. Maar dat moet inderdaad met de nodige regelmaat.

  Reeds geprobeerde alternatieven:
  – waxen: te veel gedoe, plus daarna kreeg ik last van haartjes die onder de huid bleven zitten en bobbeltjes maakten
  – Veet: eigenlijk wel makkelijk, maar de manier waarop het spul de haren bijna “desintegreert” is eigenlijk best wel freaky, plus opletten voor allergische reacties!

  Heb onlangs koude waxstrips uitgetest voor mijn wenkbrauwen en daar ben ik best wel tevreden over: de pijn is vrijwel onmiddellijk weg. (Wel gemerkt dat je goed moet opletten dat je wimpers er niet per ongeluk tegenkomen *kuch*)
  Ik denk dat ik die eens ga proberen voor mijn benen voor een minder stoppelig en meer langdurig resultaat.

 4. Als ’t grondig moet zijn en als ik er tijd voor heb: met een mesje onder de douche. Als ’t rap rap moet gaan: met een ladyshave, want als je ’t te vaak met een mesje doet krijg je STOPPELS! Eek!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.