Voet, aflevering elvendertig

Vandaag ben ik dus nog maar eens naar het ziekenhuis geweest voor een onderzoek op mijn voet. De orthopedist vreest dat het een operatie zal worden, maar wilde eerst zeker zijn dat er geen zenuwen gekneld zaten of dat er andere zenuwschade was.

Ik heb dus een EMG ondergaan, zijnde een elektromyografie. Hiervoor heeft de dokter van dienst eerst een paar elektroden aangebracht, en me dan schokken toegediend met een apparaatje dat wel een taser leek. Echt pijn doet het niet, je krijgt wel een reeks schokken, en het is dus meer vervelend dan wat anders.

Daarna heeft hij een naald in mijn voetzool gestoken en ook daar blijkbaar enige elektrische weerstand gemeten. Eerlijk gezegd deed dat op het moment zelf helemaal geen pijn, maar nu eigenlijk wel, wegens dat domme kleine wondje.

Enfin, hij heeft dus de reactiesnelheid en de geleiding binnen de zenuwen gemeten, en alles leek precies zoals het hoort. Ik mag dus qua zenuwschade gerust zijn: er zit niks gekneld en alles werkt nog naar behoren.

Eindelijk toch eens een beetje goed nieuws in verband met de voet… Mocht wel een keertje.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *