Microklimaat

Soms lijkt Wondelgem een microklimaat te hebben. Ik heb dat al vaker gedacht, maar donderdag was ik blijkbaar niet de enige.

Ik werk vijf kilometer verderop, in Mariakerke. Na school was ik nog even een hoop gerief gaan afzetten in de kringloopwinkel, dan wol gaan kopen en uiteindelijk nog de solden van de plaatselijke kinderwinkel onveilig gemaakt (dure merkkleren, maar 50% kan tellen!)

Enfin, het was koud, maar dat was het zowat. De zon scheen nog net niet, het was best aangenaam. Toen ik naar huis reed en bijna thuis was, zag ik dat het landschap veranderde: er lag sneeuw in de bermen en de tuinen! Môh! Aan de school van Wolf lag de weg alweer spiegelglad door, jawel, een laagje sneeuw! En in Mariakerke was er helemaal niks gebeurd!

Bij de bakker vroeg ik even wanneer het gesneeuwd had, en dat bleek rond de middag te zijn. En ik was blijkbaar niet de enige die er verbaasd over was: er had die dag nog al iemand naar de sneeuw gevraagd, iemand uit Evergem (drie kilometer in de andere richting) waar de zon de hele middag had geschenen.

Nu vraag ik u: is dat bizar of wat?

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.