New York, dag twee

Momenteel zit ik op onze hotelkamer af te koelen. Het is kwart voor elf ’s avonds, en het is echt nog warm buiten, net geen zweetweer meer. Ik schat zo’n 25 graden, eigenlijk.

Deze morgen waren we wakker rond acht uur, en zijn we op ’t gemakje gaan ontbijten in een typische diner, zo eentje waar ze je koffie bijvullen met de kan, en waar je pancakes kan eten, van die hele dikke kleine pannekoekachtige dingen. Lekker!

Daarna zijn we rustig teruggewandeld naar het hotel, hebben wat online gezeten, en waren vooral eigenlijk aan het wachten op de komst van mijn Amerikaanse vriendin Robby (Roberta eigenlijk). Die is er pas doorgekomen na elf uur, omdat ze vanuit Brooklyn, waar haar vader woont, nogal lang onderweg was.

Anyway, we zijn dan op het gemak door Central Park in de hitte naar The Metropolitan Museum of Art gewandeld, een behoorlijk wandelingetje, waarna we doodcontent waren om in het flink gekoelde museum te zijn. We hebben daar iets gegeten, en hebben dan een viertal uur rondgelopen in het museum, vooral dan de klassieke secties (duh). We zijn zelfs even op het roof terrace geweest, maar daar was het om dood te vallen van de hitte, zodat we snel weer beneden waren.

Daarna zijn we opnieuw het hele eind teruggewandeld naar het hotel, om daar allemaal even te douchen, wat te bekomen, en dan opnieuw iets te eten.

Robby wou ons per se laten kennis maken met het voedsel van het echte New York, en dat bleek pizza te zijn. Niet de pizza van een Italiaans restaurant, wel dikke, vettige, heel lekkere pizza in een fel, neonverlicht smoezelig restaurantje, met van die typische ijzeren tafeltjes en stoelen, kartonnen borden en een frisdrankautomaat. Denk aan de sfeer in een frietkot.

Daarna zijn we, om de avond nog wat class te geven, opnieuw naar het sky terrace gegaan hier in het hotel, om er een cocktail te drinken.

Nu zijn we gewoon doodop, maar dat zal ook wel de jetlag nog zijn die spreekt.

Wat me wel opvalt, is dat de straten hier nog steeds vol mensen lopen op dit uur. Ook het verkeer blijft quasi even druk, om eerlijk te zijn. En het is gewoon echt zo dat ongeveer elke derde auto een taxi is. Ik denk dat we daar morgen maar wat meer gebruik van gaan maken, want mijn voeten staan al vol bleinen, en de ontstoken pees durft weer beginnen opspelen. Hopelijk houden mijn voeten het nog een paar dagen uit.

Tot morgen!

2 Antwoorden op “New York, dag twee”

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *