The Cure

800px-the_cure_live_in_singapore_2-_1st_august_2007.jpg

Zoals blijkbaar wel meer mensen (het Sportpaleis was uitverkocht) ben ik vorige week vrijdag naar The Cure geweest.

Mijn broer is die-hard fan van het eerste uur, en we hadden nog drie vrienden mee ook. Blijkbaar had broertjelief hen gewaarschuwd voor mijn kledij, en waren zij eigenlijk zelfs nogal teleurgesteld toen ze me zagen: ik had heel eenvoudige zwarte kleren aan en niks van juwelen of make up. Schoonouders kwamen babysitten, ziet u… (Dag schoonpa!) Ik heb trouwens bijzonder weinig zwartzakjes gezien die avond: de meeste toeschouwers waren dertigers in simpele jeans en T-shirt, het Cure-tshirt en Cure-hemd van mijn broer waren zelfs een uitzondering.

Eerst vond ik de tickets eigenlijk vrij duur, 44 euro voor de avond, maarre… Waar krijgt u voor dat geld nog een concert (en dan negeer ik bewust het voorprogramma) van drie uur? Robert Smith en de zijnen hebben effectief drie uur op podium gestaan, en hebben er 35 songs doorgedraaid. Geen slechte prijs-kwaliteitverhouding, medunkt.

Ik heb er in elk geval van genoten, van begin tot einde. Mijn voet was dankbaar voor de zitplaatsen, maar ik heb toch wel het halve concert staan dansen, denk ik. Het was intussen de elvendertigste keer dat ik hen zag (The Cure is zowat de enige groep voor wie ik nog uit mijn kot kom, naast VNV Nation) en er zullen wellicht nog concerten volgen.

Spiderman is having me for dinner tonight, folks.

Setlist:

 • Plainsong
 • Prayers For Raaaaaaaain
 • A Strange Day
 • alt.end
 • The End Of The World
 • Lovesong
 • To Wish Impossible Things
 • Pictures Of You
 • Lullaby
 • From The Edge Of The Deep Green Sea
 • Hot Hot Hot!!!
 • Please Project
 • The Walk
 • Push
 • Friday I’m In Love
 • In Between Days
 • Just Like Heaven
 • Primary
 • A Boy I Never Knew
 • Never Enough
 • Wrong Number
 • One Hundred Years
 • Disintegration
 • At Night
 • M
 • Play For Today
 • A Forest
 • Boys Don’t Cry
 • Jumping Someone Else’s Train
 • Grinding Halt
 • 10:15 Saturday Night
 • Killing An Arab
 • Freak Show
 • Close To Me
 • Why Can’t I Be You?

2 Antwoorden op “The Cure”

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *