Terug naar school

Het mag misschien eigenaardig klinken, maar ik ben ongelofelijk blij en opgewonden dat ik morgen weer naar school mag.

Mijn boekentas staat klaar, mijn agenda is ingevuld, er zit zelfs een flesje water en een koek klaar. Mijn rode en zwarte pen zijn weer “ingeschreven” na vijf maanden uitgedroogd te zijn, er is vers krijt voorhanden, en de USBstick zit in mijn pennenzak.
Kobes tas staat klaar, zijn kleertjes liggen gereed.
Wolfs boekentas is opgevuld met schriftje, fruit, water, fristi en koek, en zijn kleren liggen te wachten.

Het is de eerste keer dat Kobe naar de crèche gaat, maar dat vind ik niet erg, die mensen weten wat ze doen. Ja, ik zal wel af en toe aan hem denken, en mijn GSM zal op mijn bureau liggen, maar verder…

Eigenlijk ben ik opgelucht. Ik deug voor geen meter als huisvrouw. Echt niet.

6 Antwoorden op “Terug naar school”

  1. Nu je toch weer aan het werk bent, leerkracht Latijn, kan jij me vertellen wat de term ‘Vobiscum’ betekend, bekend uit de titel van de Urbanus-tribute-show?

  2. vobiscum: met jullie. Komt uit de frase “Dominus vobiscum”, zijnde “De Heer zij met u”.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.