Halloween in Wondelgem

Het moet niet altijd Gent centrum zijn, ook de rand van Gent heeft zijn wijkcomités en zijn buurtfeesten.
Zo heeft de wijk Molenhoek-Galge-Wondelgem zijn eigen comité, en wel onder de naam Tupe Te Goare. Het bestaat nog niet lang, maar is wel vrij actief. Zo werd er op 14 januari een drukbezochte nieuwjaarsreceptie gehouden op het pleintje in de Waterhoenlaan, en bleek ook de buurtpicknick op 26 juni, ondanks het slechte weer, een succes.

Vorige week viel opnieuw een foldertje in de bus van Tupe Te Goare: Halloween! Kinderen kennen het fenomeen alsmaar beter door films en series op tv, en de merchandising in de winkels. Velen willen dan ook eens graag op ronde, Trick-or-Treat, namelijk verkleed aan de huizen aanbellen, en vragen om snoep. Veel ouders hebben hier bezwaren bij: je weet nooit bij wie je aanbelt, of dat wel veilig is, of je de mensen niet stoort en kwaad krijgt, enz. Eigenlijk is dit een variant op het driekoningzingen, dat ook minder en minder gebeurt, helaas.
Daarom heeft ons buurtcomité het volgende op poten gezet: er is een route uitgestippeld langswaar de kinderen in groepjes, al dan niet begeleid door een volwassene, mogen rondgaan, en aan de deelnemende huizen, te herkennen door de halloweenversiering, mogen aanbellen. Ook de groten uit de buurt zijn niet vergeten: er wordt een gezellige receptie gehouden, compleet met griezelverhalen en fakkeltocht en dergelijke.

De site van Tupe Te Goare zegt het zelf als volgt:

“Halloween feesten in onze buurt op zaterdag 27/10/07
Halloween is één van de oudste feesten. Het wordt al duizenden jaren gevierd.
Halloween, zoals wij dat nu kennen, is ontstaan uit meerdere feesten, die gevierd werden door verschillende culturen.
Het zijn vooral de feesten Samhain, Pomona (pompoenfeest), Allerheiligen en Allerzielen die uitgegroeid zijn tot Halloween.
Een feest voor de kleintjes en de groten.

Wat gebeurt er in onze wijk ?
De kinderen komen samen op het pleintje in de Waterhoenlaan om 17.30 u.
Voor de “trick-or-treat”-rondgang worden ze griezelig geschminkt, want om 18 uur gaan we van start en dit samen met de kleuterleidsters die in ons bestuur zetelen.

Geef onze kinderen het plezier om in een wijk, volledig versierd met bvb kaarsen of lampionnetjes of lantaarns rond te huppelen en beste bewoners, verras hun dan met snoep voor de “trick-or-treat”.
Op het einde van de rondgang worden de kinderen onthaald op enkele prachtige verhalen.

Maar natuurlijk hebben wij de “groten” ook niet vergeten.
Op het pleintje wordt iedereen vanaf 19 uur ontvangen in een aangepaste sfeer.
Kom je verkleed, dan geniet je van een gratis consumptie.

Tijdens het feest wordt er natuurlijk lekker gesmikkeld.
Voor elk wat wils, gratis overheerlijke pompoensoep met brood… verder ook heksenbier, frisdranken e.a. tegen griezelig lage prijzen.
Er is ook de mogelijkheid om foto’s, van onze vorige activiteiten, te bekijken op het witte doek.

Als randanimatie zijn er fakkeltochten voorzien vanaf 20 u. met enkele stopplaatsen … de heks vertelt uw toekomst … griezelverhalen … “botten” vliegen in het rond… Dit betekent gruwelijk veel plezier …..


Komen jullie ook spoken ?????

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.