Prima idee van de brandweer van Genk

*Wie** te contacteren bij een ongeluk:*

Een verpleger heeft opgemerkt dat heel dikwijls bij een ongeluk, de personen een GSM bij zich hebben, maar het urgentiepersoneel weet soms niet welke persoon te contacteren uit deze grote lijst met telefoonnummers.

Het zou dus een goed idee zijn, mocht er een standaardnaam zijn die overeenstemt met de te contacteren persoon.Hij stelt voor dat iedereen in zijn GSM een adres creëert onder de naam *”ICE” (=In Case of Emergency)*.

Onder deze naam sla je het telefoonnummer op van de persoon die moet gecontacteerd worden in geval van nood. Vanaf dan weten de politie, de ambulanciers, de dokter, enz… steeds wie ze moeten contacteren.

Indien u verschillende nummers wil opslaan, maak dan gebruik van de namen* ICE1, ICE2, ICE3,… *

’t Is gemakkelijk te realiseren, kost niets en kan zeker een verschil maken als het snel moet gaan. Creëer nu meteen een ICE-adres met telefoonnummer in je GSM, stuur deze mail door naar zoveel mogelijk personen, dan pas zal deze naam bekend en
gebruikt worden.

Brandweer Genk

Eén antwoord op “Prima idee van de brandweer van Genk”

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *