Nov 12 2008

Sonicare

philips-hx6732-sonicare-healthywhite-tandenborstel.jpg

(Opgelet: reclamerant! Niet dat ik er iets aan verdien, maar bon)

Een hele tijd geleden kreeg ik de Philips Sonicare Healthy White in de bus, om uit te proberen (en bij voorkeur te buzzen uiteraard).

Mja, nog maar eens een elektrische tandenborstel, what’s new, nee? Ik had al een Oral B, wat zou het verschil zijn?

Awel, ik ga me het ding aanschaffen (ik krijg gelukkig reductieprijs, geen idee wat het ding in feite kost), en dat zegt genoeg.

Het is een Sonicare, wat wil zeggen dat het onder andere met geluidsgolven werkt. Iedereen klaagde blijkbaar over het geluid, dus ik dacht dat dat wel aanzienlijk ging zijn. Ik deed zelfs netjes de deur van de badkamer dicht om de kinderen niet wakker te maken bij de eerste poging.
Ik schoot meteen in de lach: het ding lijkt wel een nijdig zoemende mug! Het trilt wel behoorlijk, en is al bij al een bizarre ervaring de eerste keer. Om de dertig seconden gaat er een soortement biepje af, en kan je een ander deel van je mond aanvallen. Na twee minuten krijg je nog twee keer 15 seconden, terwijl het ding op een andere manier gaat trillen, om je voortanden extra te poetsen, kwestie van ze witter te maken.

Ne mens kan het maar proberen zeker? Philips beweert dat het je tanden gladder en witter maakt. Wel, dat gladder, dat kan ik beamen! Nog nooit zo’n gladde tanden gehad, zelfs in die mate dat ik soms halverwege de dag mijn tanden wil gaan poetsen om dat gladde gevoel terug te krijgen. Nooit eerder gebeurd! En dat witte? Ik zou eens een foto moeten nemen van mijn tanden en daar een oude foto naast leggen, maar ik heb wel het gevoel dat ze witter zijn geworden, al kan dat wishful thinking zijn ook natuurlijk.

Eigenlijk poetst hij gewoon aangenamer dan een andere elektrische, is mijn gedacht. Ik ga dus niet terug naar mijn oude borstel (ook al omdat hij intussen is ingepikt door Wolf), vooral dat gladde gevoel vind ik fijn.

Mocht iemand graag zelf eens proberen, ik heb extra borsteltjes gekregen, en ik leen hem wel eens uit dan. Maar niet te lang :-p

7 responses so far

7 opmerkingen bij “Sonicare”

 1. Sanon 12 Nov 2008 at 10:49

  Nu juist zien dat dat gladde gevoel niet komt omdat je je tandglazuur aan het wegpoetsen bent :)

 2. Drunon 12 Nov 2008 at 11:38

  Goh, ik denk dat dat wel uitvoerig getest zal zijn, nee?

 3. Christopheon 12 Nov 2008 at 21:55

  Stuur maar een richting Eeklo! (Ajb)

 4. Erik Bauffmanon 13 Nov 2008 at 11:35

  Ik heb zelf ook een degelijke elektrische tandenborstel en ik ben der vree content van. Manueel is ok, maar elektrisch zorgt dat je kan poetsen op anders haast onbereikbare plaatsen. Omwille van het poetsen zonder de heen en weer beweging waardoor je je tandenborstel bij je achterste kiezen houdt en ze automagisch gepoetst worden :)

 5. Dubdreadon 24 Nov 2008 at 22:25

  Dat glazuur wegpoetsen doet de tandenborstel niet. Wel het tandplak (gechecked door de tandarts).

  Ik hou hem ook. Veel te makkelijk in gebruik :-)

 6. zapnimfon 06 Dec 2008 at 00:06

  “Oneee! Al uw glazuur in de pompbak!”, wilde ik dus uitschreeuwen, maar die Dubdread van hierboven heeft alles al op voorhand verpest! ;-)

 7. Witch » Maggi Mals en Sappigon 25 May 2010 at 18:04

  […] van gemaakt heeft. Het heeft me al een paar leuke dingetjes opgeleverd (zoals een hele goeie tandenborstel) maar het was nu wel al eventjes geleden. Een paar weken geleden kwam de vraag of ik iets nieuws […]

Trackback URI | Comments RSS

Laat een commentaar achter.