Pompoentaart

Na de Thaise pompoensoep, de gebakken pompoen gisteren bij de gevulde kalkoenlapjes, nu de pompoentaart (I know I know).
pompoentaart.jpg
Losjes gebaseerd op Ons Bakboek van de Boerinnenbond, maar zoals altijd een eigenzinnige draai aangegeven (gewoonlijk wegens geen goesting, teveel werk of ingrediënt niet in huis).

Nodig:

– 800 gram pompoenvlees, zijnde wat overblijft na schillen en ontdoen van pitten en draden.
– 75 gram suiker
– 1 vanillestokje (of, zoals ik, vanillesuiker gebruiken)
– 3 eieren
– 100 gr. gemalen amandelen
– drie eetlepels room
– 20 gr. boter
– een pakje kruimeldeeg (handig, kant en klaar uit om het even welk warenhuis, zelfs de Aldi)

Werkwijze:
– Verwarm de oven voor op 200°.
– Stoof de pompoen in de gesmolten boter, samen met de suiker en het vanillestokje. Zodra de pompoen zacht is (na zo’n 20 minuten), vis je er het stokje uit, zet je er de mixer in, en pureer je de boel. Niet panikeren als het wel soep lijkt te zijn, dat blijkt goed te komen.
– rol je kruimeldeeg uit in een ronde bakvorm van zo’n 28 cm doorsnee
– klop de eieren op met het amandelpoeder en de room.
– kieper dat beslag bij de gemixte pompoen, roer grondig, en giet alles in de taartvorm.
– zet in de oven, tot het pompoenige gedeelte niet meer aan een vork plakt. Bij mij was dat ongeveer een half uur.
– strooi er wat amandelschilfers over.

Lekker, en snel!

2 Antwoorden op “Pompoentaart”

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *