Weight Watchers 8

Ik ben net terug van de Weight Watchers cursus, en jawel, 800 gram af deze keer! In totaal dus 5,7 kilo, officieel dan. Zelf reken ik nog altijd met een begingewicht van 102,6, en heb ik deze morgen 95,7 zien staan, en dat is er dus bijna 7. Hoe je ook rekent, er is er weer af. Oef!

Want, ik geef het toe, ik heb het lastig. Niet met het dieet op zich, dat niet: ik mag alles eten, ik snoep zelfs, en er is ruimte voor iets extra. Alleen… dat opgeschrijf is soms zoveel werk. Continu voortdurend bijhouden wat je hebt gegeten, het is een bezigheid. Van de meeste dingen die ik eet, weet ik ondertussen wel hoeveel punten ze waard zijn. Zo ben ik elke avond 10 of 11 punten kwijt: 6 voor 100 gr. brood, 2 voor melk, 1 voor minarine, en dan nog 1 of 2 voor beleg. Mijn ontbijt moet ik ook niet meer uitrekenen. Maar het zijn die warme maaltijden, zeker als je ze niet zelf klaarmaakt. Of bv. de hapjes en taart die ik gegeten heb op Nands verjaardagsfeestje, of alles wat ik binnengespeeld heb zondag op de familiebrunch, of op de receptie maandagavond… Ik geef toe, ik heb het niet opgeschreven. Ik heb me ingehouden, maar wat binnen was, was binnen. Ik zag mijn gewicht ’s morgens dan ook niet veranderen, helaas. Maar de laatste drie dagen heb ik me wel weer strikt aan mijn punten gehouden, en jawel, de weegschaal doet dan vrolijk mee.

Zucht.

Nog minstens 15 te gaan, want ik wil zeker tot onder de magische 80-grens zien te geraken.

Alleen word ik er soms zo moedeloos van… En dan krijg je toch van je leerlingen en collega’s complimentjes dat je het al echt begint te zien, en dat je er goed uitziet. En daar doen we het dan wel weer voor, natuurlijk.

Eén antwoord op “Weight Watchers 8”

  1. 5,7kg. Zover was ik in 7 maanden ook geraakt. En toen… kwamen er in 6 weken tijd 6kg bij. Door medicatie die ik voorlopig nog niet mag stoppen. Jànken heb ik al gedaan!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.