Sign of the times…

Daarnet verliet een van mijn leerlingen, een toffe gast van 17, het examen Latijn. In hun agenda moet het uur genoteerd worden waarop ze de klas verlaten, kwestie dat ze niet nog uren gaan rondhangen op straat of op cafe.

Toen de gast in kwestie vroeg hoe laat het was, wees ik naar de klok aan de muur. Hij grinnikte schaapachtig en zei dat hij dat niet kon lezen. Waarop ik, stomverbaasd: “Jij draagt toch geen bril ?”

Hij: “Errr, nee, ik kan gewoon geen klok lezen, mevrouw. Al van mijn vijfde heb ik een digitaal polshorloge, en nu mijn GSM.”

Ik denk dat de uitdrukking op mijn gezicht goud waard was…

3 Antwoorden op “Sign of the times…”

  1. Leren die gasten zoiets niet meer op school? Al herinner ik me dat ik, na lange tijd een digitaal polshorloge gehad te hebben, ik in mijn apejaren plots en zoals iedereen een Swatch moest hebben. En net zo’n revolutionaitr model zonder cijfers op. Het heeft toch even geduurd vooraleer ik dat weer vlot kon lezen.

  2. Mja, blijkbaar zien ze dat misschien nog wel, maar verleren ze dat. Nochtans beweerde één van mijn andere leerlingen bij hoog en bij laag dat ze dat op school nooit gezien had.

    Ik dacht nochtans dat dat in de leerplannen en eindtermen stond…

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *