Jan 27 2006

Moto plat

Published by at 15:54 under Vanallesennogwat

Godverdegodver.

Een van de grote problemen met een motor, is dat het ding in de winter meestal te lang stilstaat dan goed voor het is, en dat daardoor de batterij leegloopt. Tsja. Bij een auto is zulks vrij makkelijk te verhelpen: kapo open, lader aan de batterij, een nachtje laten staan, en je bent weer weg.

Bij mijn moto ligt dat anders: ik heb me vorige week netjes een druppellader aangeschaft (lang leve den Aldi), en wilde nu vol goeie moed het ding aansluiten op mijn dooie batterij. Dikke vest aangetrokken wegens onder het vriespunt buiten. Ik vijs mijn zadel eraf, open het gereedschapskastje dat aan de zijkant van de motor zit en waarachter de batterij schuilgaat: kan ik toch wel niet aan de tweede pool zeker, en ik krijg de vijs van dat kastje niet los. Grrr !

‘t Is maar dat Bart vanaf maandag in ‘t stad gaat werken, en dat die motor een praktisch (edoch ietwat koud) vervoermiddel zou zijn. De warme Goretex vest en de handschoenen zijn er al. Nu nog die klotebatterij !

One response so far

Eén opmerking bij “Moto plat”

  1. Lidewijon 28 Apr 2006 at 13:03

    Een van de prachtigste gedichten die ik ken..

Trackback URI | Comments RSS

Laat een commentaar achter.