Vestigo

Een nieuwe larp, een nieuw concept.

Poort is er na een dikke twintig jaar mee gestopt, en dat betekende ook het einde van ons groepje amazones, de Vossen. Alleen hadden wij eigenlijk helemaal nog geen zin om te stoppen met ons groepje, en zochten we een nieuwe live. Toevallig werd er net een nieuw concept opgestart, low fantasy in een post-apocalyptische setting. We stelden ons kandidaat, maar trokken de groep ook open naar mannen, zijnde de echtgenoot van een van de Vossen, en haar neefje. Gaandeweg kregen we ook de vraag van een complete onbekende of hij kon aansluiten. Zijn premisse lag ons wel, en nu blijkt ook de persoon in kwestie: de klik kwam er onmiddellijk, hij past wel in de groep.

En dus zijn we nu met een groep van zes vrouwen – gemiddelde leeftijd 45, denk ik -, twee mannen van rond de veertig, en twee jonkskes van nog geen twintig een grote familie aan het spelen. De larp op zich had nog wel te lijden onder een hoop beginnersproblemen en scenariofouten, maar bon, we geven het in elk geval een tweede kans, ook al waren er behoorlijk wat momenten waarop alles nogal doods was.

Maar ik heb een fijne dag gehad, en dat telt.

12045386_10153712157432566_87076695919303612_o

(Foto Mandy Daems)

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.