Het Hof van Cleve

Omdat ne mens niet alle dagen zeventig wordt, en dat een dergelijke gelegenheid toch echt iets speciaals vraagt, hebben Bart en ik vandaag ons ma en pa meegenomen naar het Hof van Cleve in Kruishoutem. Zij waren er nog nooit geweest, en wij vonden dat ze een dergelijke ervaring toch wel eens mochten meemaken.

We gingen hen oppikken, reden onder enig gediscussieer over de route naar Kruishoutem, en schoven aan tafel in een perfect gekoelde ruimte. De handtassen kregen netjes hun eigen bankje, en wij een menukaart. We opteerden voor het vijf-gangenmenu, “frisheid van de natuur”: meer dan dat zag ons ma niet zitten. De heren kozen er de wijnen bij, ma en ik hielden het bij water.

Ik heb – nog eens – een poging gedaan om foto’s te nemen, maar die doen de gerechten echt geen eer aan, ik geef dat eerlijk toe. Maar op deze manier heb je er min of meer een ideetje van. De omschrijvingen zijn die zoals ze op de menukaart staan, aan tafel geven ze echt veel meer uitleg. En vooral alle extraatjes, die zijn niet te beschrijven. De messen met elk een eigen uitleg, de warme vochtige handdoeken als je binnenkomt, de verse servetten na het hoofdgerecht, de vier verschillende soorten brood waar ze voortdurend mee rond komen, de uiterst correcte, maar toch guitige bediening…

Kennismaking:

* Wijnperzik met limoen en verbena om het smaakpalet te openen. Het leek wel een kleine milkshake, maar dan van de betere soort.
* Tandoori met garnaal of ansjovis: heerlijk!

IMG_1142

* Hollands maatje met kropsla en “Ratte” aardappel

IMG_1143

* Kippenlever met rode biet en hazelnoot: mooi, heel speciaal, en heel lekker!

IMG_1144

* Zeekat met rouille en groene linzen ‘Puy’

IMG_1145

En toen gingen we over naar het eigenlijke vijfgangenmenu. Jawel, dit waren gewoon de hapjes vooraf.

Frisheid van de natuur: innovatie en traditie:

* Langoustine ‘Guilvinec’ met radijs, ponzu en koriander

IMG_1146

En toen kwam er nog een verrassingshapje tussen, ook iets met langoustine. Bij de andere zat daar iets met komkommer bij, ik kreeg een eigen, ander sausje.

IMG_1147

* Zeebaars met de lijn gevangen, met dashi, broccoli en champignon

IMG_1148

* Jonge duif Anjou, met salie, bloemkool en gebrande ui. Lekker. Maar lékker!

IMG_1149

En dan kwamen we bij de desserts. Ons ma en ik hadden intussen ook al even buiten gelopen, en de warmte op het terras viel precies nog wel mee.

* Aardbei met citroen, yoghurt en basilicum

IMG_1151

* Chocolade ‘Madirofolo’ 2014 bio, met vanille, abrikoos en amandel. Vooral het witte bolletje, een panna cotta met amandel, was om bij te kruipen…

IMG_1152

Tegen dan kwamen we bij de koffie, en werd ons aangeboden om naar buiten te verhuizen, wat we met plezier aannamen, maar wat ons wel op een paar bedenkelijke blikken van Bart kwam te staan, want die vond het nog veel en veel te warm buiten.

We dronken er koffie, en we kregen er een bordje met een selectie van de “chariot” bij. Ik ben die vergeten fotograferen, maar man, ook dat was lekker! Eigenlijk had ik al veel te veel gegeten, maar die macaron, die zelfgemaakte negerzoen, die… Mmmm!

We rolden nog net niet naar buiten, en aan de twinkelende ogen van zowel ma als pa te zien, hadden ze er gigantisch van genoten. En wij? Voor ons was het een excuus als een ander om daar nog eens naar toe te gaan!

Eén antwoord op “Het Hof van Cleve”

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.