Kaastaart

kaastaart

Ik heb ze nu twee keer gemaakt, deze versie van kaastaart met speculoosbodem, en ik kan u garanderen: ze is fantastisch, en trekt gigantisch goed op die van Les Tartes de Françoise. Als u dus even tijd hebt – moeilijk is het echt niet –  en u hebt eraan gedacht de ingrediënten in huis te halen, dan kan u ze gerust ook zelf maken. Het recept maken duurt ook amper tien minuten, maar er moet in totaal ongeveer een uur gebakken worden, en dan nog minstens drie uur in de koelkast, het is dus geen last minute recept.

Ik heb het ook ergens van het net geplukt, geef ik toe.

Ingrediënten

  • 400 gr Philadelphia
  • 400 gr magere plattekaas
  • 200 gr verkruimelde (Lotus) speculoos
  • 200 gr suiker of zoetstof. Ik heb Sucralose gebruikt de tweede keer, en je smaakt geen verschil.
  • 80 gr boter
  • 2 eieren
  • 2 tot sneeuw geklopte eiwitten
  • sap van een halve citroen

Bereiding

  • Meng 200 gram (goed fijn) verkruimelde speculoos met 80 gram boter en beleg daarmee de taartvorm. (Springvorm  Ø 26cm). Ik doe er een bakpapier in voor ’t zicht, en ook omdat mijn bakvorm een beetje beschadigd is, maar in feite is dat niet nodig, er zit genoeg vet in. Protip: je kan speculoos kruimelen met een vijzel en stamper, maar het gaat supersnel als je je speculoos in een diepvrieszakje doet, en hem dan platrolt met de deegrol.
  • Bak het speculoosdeeg 10 minuten in de oven op 180° C.
  • Meng vervolgens 400 gram verse kaas en 400 gram magere platte kaas met 200 gram suiker (of 20 gr Sucralose), 2 eieren, en het citroensap tot er een glad mengsel ontstaat. Schep er voorzichtig de twee tot schuim geklopte eiwitten door.
  • Giet het mengsel over het speculoosdeeg.
  • Bak vervolgens gedurende minstens 30 minuten op 180° C. Zelf doe ik het 40 minuten, hou het gewoon een beetje in de gaten.
  • Zet de taart minstens 4 uur, bij voorkeur een nachtje, in de koelkast.

Voor de Weight Watchers: als je Philadelphia Light gebruikt, en zoetstof, en het resultaat in 12 stukken snijdt, heb je helaas nog steeds 6 punten per stuk. Maar het is wel bijzonder lekker!

Eén antwoord op “Kaastaart”

  1. Ik maak dat ook wel eens, maar ik vind het kruimeldeeg niet zo lekker terwijl ik zot ben van speculaas. Ik weet wat ik volgende keer ga doen!
    Wat is sucralose? Ik ken tagatesse of stevia, maar sucralose? en 20 gram ipv 200g suiker? Ik doe meestal de helft.

    Deze ga ik volgende keer eens proberen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *