Uit ‘Gezond Koken in een Handomdraai’: zalm met tagliatelle en courgettes

handomdraaiWeight Watchers heeft weer een nieuw kookboekje uit, en de lieve Mimi Van Meir, hoofddiëtiste en mede-auteur had het me opgestuurd om grondig te kunnen bekijken.

Gezond Koken in een Handomdraai focust op het excuus dat velen hebben, nl. tijdsgebrek. Ja, een gekochte lasagne of een diepvriespizza in de oven schuiven is uiteraard het minste werk, en vaak een gemakkelijkheidsoplossing als je moe van je werk thuis komt.

Weight Watchers wil daar nu net op inspelen: dit kookboek geeft je in de eerste 34 pagina’s een hoop tips over hoe je het koken (en alles daarrond, zoals de opkuis van de keuken en de boodschappen) sneller kan laten verlopen. Daarnaast vind je vijfendertig recepten die je in vijftien minuten kan klaarmaken.

Er zit een aantal salades tussen, maar ook volwaardige gerechten. De meeste daarvan kan je niet zomaar snelsnel uit je mouw schudden wegens nogal specifieke ingrediënten, maar als je, zoals de bedoeling is, op voorhand je boodschappen hebt gedaan, gaat alles behoorlijk snel. Elk recept is voorzien van een duidelijke ingrediëntenlijst, werkwijze, en een mooie foto. Uiteraard staan de punten per persoon erbij. De kooktijd staat niet vermeld, maar je mag ervan uitgaan dat het niet veel langer dan een kwartier is, als je doorwerkt tenminste.

Zelf ben ik gegaan voor de Zalm met tagliatelle en courgettes.

zalm

Ik ben geen topkok, en zeker geen goede fotograaf, maar ik vind dat mijn resultaat toch behoorlijk lijkt op dat van de foto. Het is gebakken zalmfilet, met dus tagliatelle, fijngesneden paprika en in slierten geschilde courgettes, met een blik tomaten in blokjes. 13 propunten per persoon, en te vinden op pagina 94. Ook de kinderen vonden het lekker.

De overschot van de groenten is voor morgen, met wat gebakken scampi’s erbij. Ik zie het al helemaal zitten!

6 Antwoorden op “Uit ‘Gezond Koken in een Handomdraai’: zalm met tagliatelle en courgettes”

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *