Gerbilkastje

Ergens on the interwebs had ik iemand gezien die een oude Ikeakast gans omvormde tot een paradijs voor haar gerbils. En aangezien er hier weer een katje zal komen, en de vorige kat de vorige hamster heeft opgegeten toen ik in het ziekenhuis lag voor de bevalling van Merel, moest er een oplossing komen. Eentje waarbij de kat niet meer aan de gerbils kan.

De vorige eigenaars hadden een oud boekenkastje laten staan in het tuinhuis, en dat was een paar jaar geleden naar de tweede garage verhuisd, omdat het daar eigenlijk nog wel nuttig kon zijn. Bij het nameten bleek het precies de juiste breedte te hebben voor de gerbilbak, en heb ik het dus aangepast. Het is hier en daar knullig gedaan omdat ik niet het juiste materiaal had (lees: een ronde zaag voor op mijn boormachine) maar het ziet er toch deftig uit. Even de voor- en nafoto meegeven:

kastje

Ik heb het samen met Wolf uit elkaar gehaald, Kobe heeft alles afgewassen, en daarna heb ik het geverfd: een grondlaag en een toplaag, in een van de kleuren uit de living. De bovenste planken heb ik eruit gelaten en een verwijderbare glasplaat in de plaats geïnstalleerd. Er is ook een gat gekomen in een tussenplank, zodat de beestjes naar boven kunnen lopen.

kastje2

Vandaag heb ik het afgewerkt, ondanks de zere rug: ik kan vooral niet stilzitten op een stoel, zolang ik in beweging blijf, lukt het wel, zij het voorzichtig.

2 Antwoorden op “Gerbilkastje”

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.