Oogarts

Morgen naar de oogarts. Het werd zo stilletjesaan tijd, het was al meer dan een half jaar geleden. Unk, denkt u wellicht, wie gaat er nu om het half jaar naar de oogarts? Wel, mensen met glaucoom, zoals zowat de helft van mijn familie langs moeders kant.

Normaal gezien beginnen ze te controleren vanaf 40 jaar, ik heb al een verhoogde oogdruk sinds mijn 25ste. Niks ergs, aangezien het met oogdruppels ’s morgens en ’s avonds perfect onder controle kan gehouden worden. Mijn overgrootmoeder was er blind door, mijn grootmoeder bijna, maar mijn ma druppelt al jaren, en heeft een perfect zicht (toch wat glaucoom betreft).

Zelf moet ik wel een bril dragen, maar dat heeft niks met de ziekte te maken, mijn gezichtsveld is perfect. Ik ga wel een nieuwe lens aanvragen (de vorige linkerlens was gescheurd), zodat ik met het goeie weer weer zonder bril kan rondlopen, en een zonnebril dragen. Maar ik ben ook wel van plan een zonnebril op sterkte aan te schaffen: de brilwinkel om de hoek heeft net een promotie van 65 euro voor een zonnebril op sterkte, op voorwaarde dat je dioptrie niet al te erg is natuurlijk. Lijkt me schitterend voor op vakantie aan het zwembad 🙂

4 Antwoorden op “Oogarts”

  1. Pingback: Witch » Woensdag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *