Blaadjes

Ik heb nu al wel een aantal katten gehad, maar Saruman heeft nu toch wel een speciaal trekje. Als in: mijn huis ligt voortdurend vol blaadje. Boomblaadjes. Plantenblaadjes.

Want wat doet hij het liefst van al? Hij glipt naar buiten, grabbelt daar een blaadje van de haag in zijn bekje, crosst ermee naar binnen, en speelt er dan mee tot het helemaal in frut vaneen hangt. En dan? Ah ja, dan loopt hij weer naar buiten, grabbelt een nieuw blaadje, enzoverder.

Als hij niet buiten kan, durft hij ook al eens in mijn planten kijken of daar niks te rapen valt. Er staat nu sinds een paar weken een hibiscus op een tafeltje naast mijn bureau. Wel… Hij zag me eerst kijken, en deed alsof er totaal niks aan de hand was. U weet wel, zo helemaal opvallend onopvallend.

En toen? Toen had hij er inderdaad toch eentje vast.

Raar beest!

 

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *