Ook dit is vakantie

Eigenlijk waren we van plan om vandaag een dagje naar Antwerpen te gaan, maar na de escapades van gisteren, en door de warmte, lasten we liever een rustdagje in. Alhoewel, alles is relatief natuurlijk. Maar het tempo is sowieso anders.

Lang slapen zat er niet in, aangezien Chantal al om acht uur met stofzuigers en emmers aan het rammelen was. Maar er werd was gedaan, ietsje verder opgeruimd in de berging, en vooral ook buiten gewerkt. Kobe is er vorige week in geslaagd het scherm van zijn laptop te breken. Uiterààrd lag dat niet aan het feit dat hij het ding, tegen alle waarschuwingen in, meestal achteloos in de zetel liet slingeren. Hij heeft er dikke tranen om gehuild, en natuurlijk kan hij hersteld worden, maar we laten hem nog even in het ongewisse. En ja, hij zal het zelf mogen betalen, onder andere door klusjes te doen, en met zijn verjaardagsgeld. Met een emmer onkruid kan hij 2 euro verdienen, en dus gingen hij en Merel meteen aan de slag. Merel wil haar broertje helpen, en anders verveelt ze zich toch maar. Er werd druk gesmeerd, crocs aangedaan, handschoenen gezocht, en jawel, de onkruidberg in onze goten verminderde. Maar Kobe is duidelijk liever lui dan moe, zoveel is zeker… Ik heb dan ook nog maar een emmertje of twee weggehaald.

Bart neemt ook vakantie, en kookte voor ons, en er was koffie, en een gezapig tempo. Oh, en hitte, dat ook. Man, zo warm zeg, moet dat nu weer? We waren half van plan om eens tot aan de Gentse Feesten te gaan, maar serieus zeg, het is er gewoon te warm voor.

Ik heb dan thuis maar bananenijs gemaakt. Want een zomerdag zonder ijs is een dag niet geleefd.

IMG_1316

En  toen was er nog de parasol die moest gerepareerd worden, en dat boek dat dringend verder moest gelezen worden…

Bart maakt overigens de meest fantastische slaatjes!

IMG_1317

Als afsluiter gingen Bart en ik nog even een ommetje maken met de fiets doorheen de zwoele zomeravond.

Vakantie: fantastisch toch?

 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *